Portovenere og Monterosso.

«Oles Italia» – en rundreise i Liguria og Piemonte.
Reisedagbok.

Tirsdag 7. juni.

Vi har overnattet på Gardermoen fordi flyet til Pisa går kl. 07.15. Gjesp! Opp grytidlig for å få med oss Radisson Blu sin gode frokost og så over gata til selve flyterminalen. I et lyst øyeblikk kvelden før hadde vi etter ankomst fra Tromsø gått til innsjekkingsautomatene og skaffet oss bagasjelapper og boarding card, så nå på morgenen sparte vi litt tid og kunne bare droppe koffertene og gå gjennom sikkerhetskontrollen. Lett som en plett.

Jeg er ikke glad i å stå opp midt på natta for å reise (hvem er vel det) og var nokså trøtt på flyet til Pisa. Dette blir nok en veldig lang dag for programmet vårt starter straks vi lander. Fra flyplassen skal vi nemlig reise med buss, båt og tog. Deretter velkomstmiddag i den byen vi skal ha base de første dagene, Sestri Levante.

Flyturen til Pisa tar 3 timer. På flyplassen møter vi vår guide, Ole Dyck-Madsen. Han er dansk, bor i Italia og snakker et slags dansk-norsk til oss. Han til og med teller oss på norsk og det fortsetter han med resten av tiden. Vi reiser med en arrangør som kaller seg «Vi over 60» og her er nok de aller fleste (?) over 60 og vel så det. Bussen tar ca. 1,5 time fra Pisa til første stopp, Portovenere. Ole forteller om programmet og området vi reiser i. Jeg lytter interessert mens jeg betrakter landskapet vi kjører gjennom. Endelig, endelig er jeg her! Italia ti amo! Vi drar forbi italienernes marinebase i Stresa, der havnen er omkranset av en gammel mur som bare fortsetter og fortsetter i det uendelige, utrolig lang.

Portovenere.

Portovenere er første stopp. Der blir vi satt av bussen som så kjører videre til hotellet i Sestri Levante med bagasjen vår. Portovenere er en nydelig liten by ved kysten. Alle rusler litt omkring på strandpromenaden mens vi ser etter et sted å spise lunsj. Sjømat er det over alt og det blir også det vi spiser som vårt første måltid i Liguria. Nydelig mat og lokal vin, solen skinner og vi er i Italia. Hva mer kan man ønske?!

Etter hvert samles vi ved havnen for å ta båt til neste stopp, Monterosso. Ole teller oss igjen og igjen. I Monterosso spaserer vi i ro og mak til jernbanestasjonen hvor vi tar lokaltoget til Sestri Levante. Der skal vi bo de 4 første nettene på Grand Hotel Villa Balbi.  Bussen har avlevert bagasjen vår så vi har bare å sjekke inn og finne rommet vårt. Vakkert gammelt hotell med oljemalerier, draperte gardiner og gamle møbler, rommet er lyst og fint og badet virker oppusset. Stor seng med forgylt sengegavel, bra med sitteplass. Joda, her kan vi ha det fint.

Etter å ha pakket litt ut og tatt et overblikk, er det tid for velkomstmiddag på en fiskerestaurant litt lenger ned i gata. Kvelden er vakker og varm og etter middagen setter vi oss utenfor hotellet med litt vin og bare nyter. Men det har vært en lang og begivenhetsrik dag så det varer ikke alt for lenge før senga lokker.

portovenere-versjon-2

Portovenere, strandpromenaden

lunsj-fra-havet

Deilig lunsj fra havet.

monterosso

Monterosso

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

En tanke om “Portovenere og Monterosso.

  1. Tilbaketråkk: Manarola og Vernazza | Jannes verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s