Alba

«Oles Italia» – en rundreise i Liguria og Piemonte.
Reisedagbok.

Lørdag 11. juni (2016) klokken 10 henter bussen oss og vi setter kursen nordover. Nesten litt trist å forlate Sestri Levante for det var en slik hyggelig, passe stor by, men nye eventyr venter i Piemonte. Vi har lunsjstopp i 2 timer i kystbyen Camogli, en «hidden gem» som enda ikke er så oversvømt av turister som mange andre av de liguriske byene. Egentlig ikke så mye å gjøre der på 2 timer annet enn å spise lunsj og betrakte stranden og strandpromenaden. Et bryllupsfølge toget forbi oss der vi satt og mobiltelefonene fløy opp med en gang. Jeg var inne på et par butikker, men jeg tror de hadde turistpriser for det var urimelig dyrt. Riktignok var det pene vesker, men likevel …

Ole teller oss noen ganger og så går vi pent på rekke og rad opp mot bussen. Vi er en godt dressert gjeng. På bussen deler han sin store kunnskap om området med oss. Jeg har ørene på stilk og prøver å få med meg så mye som mulig. Alba er hovedstad i Barolo-området og også for de berømte trøflene, og byen er helt klart Italias gastronomiske høyborg. Gjett om vi gleder oss!

Ved 18-tia er vi framme i Alba og Hotel Savona. Det er et gammelt og litt mørkt hotell med teppegulv og markert røyklukt på rommet. Bittelite pent bad som ser nytt ut. Det er ok, har ikke tenkt å tilbringe mye tid på hotellet uansett.

Om kvelden er vi på en vinbar som Ole har valgt ut. Vi blir servert gode viner, nydelige oster, salami og skinke i et  kjellerlokale med spesiell atmosfære. Var det en gammel vinkjeller kanskje? Praten går livlig rundt bordene og vi synger bursdagssang for ei som har bursdag. Seinere tar vi en spasertur i byen. Gågata er lang og fin med mange interessante butikker. Det er varmt og sommerlig, lørdag og jazzfestival. Det kryr av folk og vi prøver å henge med, men er stuptrøtte og må gå hjem og legge oss kl. 22.30! Nesten flaut å si det.

avreise-fra-villa-balbi

Avreise fra Hotel Villa Balbi.

img_0073

Lunsjstopp i Camogli

dsc03134-versjon-2

Camogli.

vinbar-i-alba

Vinbar med atmosfære i Alba.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s