Verona

Verona, Italia, 3. til 10. mai 2018.
En reisedagbok.

Dag 1 – torsdag 3. mai
Reisedag Tromsø – Oslo – Verona.

Hver gang jeg booker fly kl. 0630, pleier jeg å si at noen må dunke meg hardt i hodet hvis jeg skulle finne på å gjøre det på nytt. Dessverre er det noen ganger nødvendig for å slippe overnatting i Oslo. Så også denne gangen. (Og i skrivende stund har jeg i vente en reise til med 0630-flyet. Sukk.)

Vi ankom Verona med Norwegian på rutetid kl. 13. Fra flyplassen gikk det buss til jernbanestasjonen og derfra var det ikke langt til hotellet vårt. Vi brukte ca. 15 minutter, men fant i ettertid ut at vi hadde gått en liten omvei. Hotell Ark er et helt nytt hotell noe som er sjeldent i Italia. Det åpnet i desember 2017. Veldig hyggelig mottakelse og vi fikk et stille rom som jeg hadde bedt om. Rolf Terje spurte etter laktose- og glutenfri mat til frokost og – joda, det skulle de ordne! Ingen problem.

Rommet var ok, vanlig norsk størrelse. Som vanlig bare 1 stol til 2 personer – hva tenker hotellene på? Skal den ene sitte i senga eller hva? Det har nok med plass å gjøre, tenker jeg.

Vi var veldig trøtte etter reisen og etter å ha stått så tidlig opp, men ut måtte vi. Vi var sultne og dessuten veldig spente på byen. Vi fant lett veien til et av byens knutepunkt, Piazza Bra, og satt der ei stund og tittet på folkelivet. Dette er en stor og fin piazza med mye grønt og mye sitteplasser på midten, rundt omkring er det kafeer og restauranter. Her kan man sitte lenge, lenge og bare titte på folkelivet. På vei tilbake fant vi tilfeldigvis en Eurospar butikk og der bunkret vi opp med litt snacks og drikke til å ha på rommet. Det var en imponerende butikk, ikke mye som manglet der. På tur til hotellet kom det torden og deretter styrtregn. Vi søkte ly under et takutspring, men ble lei av å stå der så vi trasket videre. Heldigvis hadde jeg paraply og Rolf Terje hadde regnjakke.

Jeg synes dessverre hotellet er alt for langt fra byens sentrum og i et strøk uten kiosker, butikker eller kafeer. Det tar ca. 25 minutter å gå til sentrale deler av byen og det synes jeg er for mye.

Nå trenger vi ei god natts søvn etter denne dagen. Værmeldingen er med regn og torden de nærmeste dagene.

Ark Hotel

Ark Hotel

Badet pent tapet

Herlig tapet på badet. Den uunngåelige bideten er også på plass. Har aldri brukt den på noe hotell …

Stoccafisso

Tørrfisk fra Norskehavet hadde de også på Eurospar i Verona. Prisen er 47,90 euro pr. kg.

Dag 2 – fredag 4. mai

Sov som en stein fra ved 22-tia i går og til klokka 7 i morres. Etter langsom oppvåkning gikk vi til frokost og tror du ikke de disket opp med noe glutenfritt og laktosefri yoghurt til Rolf Terje! Veldig bra. Ellers har de bacon, eggerøre, agurk og tomat så han berges. Skinke og ost, kaker i utvalg. Helt ok frokost. God kaffe, det er viktig.

Etter frokost trasket vi til byen. Gikk via jernbanen og ei gate som heter Corsa Porta Nuova, ei triveligere gate enn den vi gikk i går. Vi gikk forbi det hotellet jeg helst ville hatt, men som vi syntes ble litt for dyrt og jeg angret inderlig på at vi ikke tok det likevel. Det lå i ei trivelig gate med rikelig med små kafeer og barer i nærheten, samt i sentrum av Verona.

Vi gikk til Piazza Bra og besøkte Verona arena, der hvor de har operaforestillinger om sommeren. De holdt nå på å bygge opp scene for denne sesongen. Det må være fantastisk å sitte inne i denne arenaen med glass vin og lytte til operaen. Det er på min ønskeliste.

Etterpå ruslet vi gjennom hyggelige gater og over folksomme piazzaer til ei bru som heter Ponte Pietra. Fin utsikt derfra. På den andre siden av brua og elven Adige gikk det trappet opp til en borg og et utsiktspunkt, og vi la i vei. Det var fryktelig mange trinn! Rolf Terje satte opp farta og han trodde ikke jeg orket å gå opp, men der tok han feil. (Litt for seint oppdaget jeg at det går en heis eller bane opp til toppen!) Utsikten der oppe var god belønning for alle trappetrinnene.

På tur heim gikk vi innom «Julies hus» for å ha det unnagjort. Liten gårdsplass stappfull av folk og selvfølgelig en liten balkong oppe på husveggen. Alt er fri fantasi, men det er vel de fleste klar over.

I følge Rolf Terjes Fitbit har vi i dag trasket ca. 12 km.

Vi rakk å komme som langt som til Piazza Bra før Tor med ildvogna dundret forbi og himmelens sluser åpnet seg. Skal si det kan regne i Verona!

Italiensk fasade

Litt falmet og avskallet vegg, men vakre smijernsbalkonger pyntet med grønt og blomster.

Trapp med planter

Følte meg ikke helt trygg på denne trappa.

Verona arena

Verona Arena. Scenen bygges i bakgrunnen.

Arena oversikt

Tenk å sitte her når mørket faller på med et glass i hånden og vakker musikk i ørene. Vil dit!

Arena utenfra

Utenfor Verona arena.

Julies balkong

Julies balkong.

Statue av Julie

Selveste Giulietta.

Utsikt

Utsikt fra Castel San Pietro.

På tur opp

På tur opp trappene til Castel San Pietro.

Grønt smug

Alltid spennende å titte inn i sidegatene når man er ute og går. Ofte finner jeg fine motiv der.

Handlegate

Via Mazzini er en kjent shoppinggate i Verona. Lang og smal gågate med tett i tett med butikker av alle slag, mange av det mer eksklusive slaget.

Piazza Erbe

Piazza Erbe, Verona, Italy.

Dag 3 – lørdag 5. mai

Dagen ble helt anderledes enn vi hadde tenkt. Vi får skylde oss sjøl for dårlig planlegging. Etter frokost ruslet vi til jernbanestasjonen for å se etter tog eller buss til Mantova. Det viste seg at det uansett var et par timer å vente. Vi tok en rask avgjørelse på at det gadd vi ikke og utsatte turen til dagen etter.

Det ble rusledag i Verona i stedet, slett ingen dårlig erstatning. Vi gikk til ei bru som heter Ponte Navi og videre til Piazza Peschari. Et veldig koselig og vakkert strøk hvor vi etter hvert spiste en god, lang lunsj.  Etter det var vi mette, salige og trøtte så vi peilet oss inn retning hotellet. Handlet på Eurospar på veien og bra var det, for det endte med at vi (jeg) ikke orket å bevege oss ut av hotellet seinere. Ost, snacks, vann og vin holder lenge.

Ved Piazza Peschari

Piazza Peschari. Vi spiste en deilig lunsj på restauranten til høyre.

Balkong med blomster

Mye fint å se underveis.

Dag 4 – søndag 6. mai

Varmt, varmt, varmt! Det har vært 27 grader midt på dagen. Stillestående luft, ingen regn. Puh!

Prøvde oss på Mantova i dag igjen. Vi hadde funnet ut at det gikk tog etter kl. 13 og buss skulle det gå kl. 12.29. Ruslet til stasjonen i god tid og kjøpte bussbillett i automaten på plattformen for den aktuelle bussen. Ventet og ventet, ingen buss kom. Prøvde fortvilet å tyde det som sto der, men vi kan jo ikke italiensk så det var fåfengt. Inne var det lang kø i billettluka og ellers ingen å spørre. Hva gjør vi nå? 25 minutter etter oppsatt rutetid og fortsatt ingen buss. Det ble nok en dag i Verona og det er jo ikke det verste man kan foreta seg. Litt skuffet var vi vel, men pytt! Spritzen er god og billig og snart hadde vi fått nytt mot 🙂

Var tilbake på hotellet rett etter klokka 19. Fikk snakke med barnebarnet på Facetime. Herlig!

I morgen Venezia med tog. Rolf Terje er litt motvillig. Han har lest om alle turistene som oversvømmer byen og problemene med det.

Spritz to go

Spritz to go. Her skal ingen tørste.

Romantisk gelato

Romantisk iskrem? Romeo og Julie-historien blir selvsagt utnyttet for alt det den er verd.

Dag 5 – mandag 7. mai

Natten var svett og varm! Dårlig med søvn på oss begge. Aircondition på dette hotellet er en vits og vinduet kan vi ikke ha åpent for da kommer det mygg inn. Egentlig skulle vi stå tidlig opp for å rekke et tidlig tog til Venezia, men tro det eller ei – vi avlyste. Det var lett etter nesten ingen søvn og med Rolf Terjes lunkne interesse. Vi får ha det til gode, det er helt greit.

Dagen ble fin likevel. Vi gikk til Castelveccio som ligger ved elven og gikk over på den andre siden av Adige. Fin park hvor vi satt og og slappet av litt, ønsket vi hadde planlagt picnic der. I stedet ble det en nokså dyr lunsj, men i alle fall mat Rolf Terje kunne spise. Etterpå handlet jeg litt til barnebarnet, det er en av mine store gleder når jeg er på reise. Var også innom et magasin som jeg kjenner til fra tidligere Italiaturer, Coin. De hadde mye fristende, men ikke akkurat det jeg så etter.

Ved 17.30-tia ruslet vi tilbake til hotellet. (Det er fryktelig langt når man har trasket omkring hele dagen!) Rommet var så varmt at vi måtte sitte ei stund i resepsjonen mens aircondition jobbet litt.

Det ble visst godt over 10 000 skritt i dag også.

Broen ved Castelvecchio.
Cangrande restaurant

I en sidegate til travle Piazza Bra fant vi denne restauranten. Herlig rolig og avslappet å sitte her. Nydelig mat og utmerket service. Lovet å skrive om dem på TripAdvisor, kanskje på tide jeg gjør det.

Dag 6 – tirsdag 8. mai

Endelig kom vi oss ut av Verona! Tok litt spontant et tog til Peschiera del Garda, en koselig liten by som ligger ved Gardasjøen. Kort togtur, ca. 15 minutter. Spiste lunsj der og ruslet omkring, mye kafeer, butikker og turister. Langs strandpromenaden virket det som det var en gjennomfartsvei for trafikk forbi Peschiera og det syntes vi ødela mye. Men bevares – gågater inne i byen.

Det er varmt som bare f..en i dag også. Måtte kjøle oss ned med en spritz før vi tok 17-toget tilbake til Verona.

I morgen skal vi kjøpe noe småtteri til barnebarnet og pakke kofferten. Ei uke er i grunnen mer enn nok her. Gleder meg til å komme hjem.

Peschiera kanal

Kanaler er det også i Peschiera del Garda.

Sko i butikkvindu

Ingen mangel på ting å shoppe.

Rød fasade med balkonger

Italiensk fasade.

Dag 7 – onsdag 9. mai

Etter frokost ruslet vi mot byen og en lekebutikk som jeg har funnet på nettet, Citta del Sole. Det var en fin butikk. Ikke så stor, befriende fri for batteridrevne biler og plastdukker.  Vi ble begge veldig fristet og brukte nok mye mer euro enn vi hadde planlagt. Fornøyd med det 🙂

En siste god lunsj i Verona og så via Eurospar hvor vi forsynte oss med italienske delikatesser: Parmesan, gorgonzola, skinke og amaretto. Gjenstår å pakke kofferten. Egentlig er det herlig å ha såpass god tid på ett sted og bli skikkelig kjent der. Jeg drar gjerne tilbake hit, men kanskje bare 3-4 dager. Veldig hyggelig by med en avslappet atmosfære, hyggelige mennesker, god mat (det er jo Italia!) og en historie som går tilbake til romertiden.

Arrivederci Verona!

Interessant fasade

Italiensk fasade.

Lunsj zucchiniblomster

Forrett på lunsjen: Fylte zucchiniblomster. Veldig godt.

2 tanker om “Verona

  1. Endelig fikk jeg lest reisebrevet ditt. Hyggelig at du deler! Her i Spania er det også vel varmt, rundt 30, men heldigvis vind og god aire i leiligheta. Har vært en snartur på IKEA i dag og kjøpt daimkake til kaffeslaberas med storfam. Fredag drar vi alle til Huelva på spa-hotell, weekend all inclusive.
    Hils Rolf Terje!

  2. Hei på deg. Hørte av Beryl at du har gjort trekkfugl av deg, ja. Høres deilig ut med spa og greier. Vi er på hytta, nærmer seg sesongslutt. Håper vi kan møtes når du kommer hjem. Må vel ta en bitteliten rådslagning før Lisboa? Vi sees. Kos dokker og hils Stein.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s