Barololand

«Oles Italia» – en rundreise i Liguria og Piemonte.
Reisedagbok.

Mandag 13. juni (2016) og en varm dag igjen. Formiddagen er fri og vi tok en byrundtur for å fotografere litt. Matshoppingen gjorde vi stort sett unna i går. Etter lunsj henter bussen oss kl. 14 og vi begir oss av sted til landsbyen som heter Barolo. Først til borgen med det regionale vinmuseet. Her fikk vi smake 3 forskjellige Barolo og lære om forskjellen på de 3 typer jordsmonn i området og deres innvirkning på vinene. Meget interessant. Tidligere har Ole lært oss hvordan vi skal smake og drikke en god vin, om glass og vinens temperatur og mye, mye mer. Etterpå drar vi til huset som «fant opp» Barolovinen og besøker deres historiske kjeller. Som avslutning får vi smake deres Barbaresco samt en moderne og en tradisjonell Barolo. Hva kan man si – alle var gode!

Tilbake på hotellet har vi en halv time på oss til å skifte klær før vi skal til Oles yndlingsrestaurant, «Bovio», oppe i høyden (500 m.o.h.). Omgitt av et nydelig, bølgende landskap ble vi servert middag med 8 retter og 5 viner. Alt var bare topp: Mat, vin, service, omgivelser, stemning.

Mette og glade – og litt slitne – kom vi tilbake til hotellet i Alba litt etter midnatt. Vi må pakke litt for i morgen starter vi på siste etappe av denne fantastiske reisen kl. 9.20.

kart-over-barolodistriktet

Kart over Barolodistriktet.

marchesi-di-barolo

Selveste Marchesa di Barolo?

klar-for-middag

Restaurante Bovio: Klar for 8 retter og 5 viner.

vidunderlig-pastarett

Vidunderlig pastarett på restaurant «Bovio», en av åtte retter vi fikk der.

pa%cc%8a-bovio

Vi storkoser oss.

ostebord

Herlig ostebord, greide bare å smake på noen få.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s