Hos familien Marrone

«Oles Italia» – en rundreise i Liguria og Piemonte.
Reisedagbok.

Søndag 12. juni 2016: Denne dagen har vi sett fram til med skrekkblandet fryd. Det er søndag og vi skal til Famiglia Marrone i La Morra utenfor Alba og lære å lage italiensk mat, nærmere bestemt piemontiske spesialiteter. Det vi har laget skal vi så spise til lunsj. Vil vi greie dette eller blir det bare tull? Blir det noe spiselig mat? Kommer vi til å dumme oss ut?

For en dag det ble! Bussen henta oss på hotellet kl. 9.30 og vi var ikke tilbake før kl. 16.30. Hos Marrone ble vi møtt av en av døtrene, Denise, som forklarte litt om hva vi skulle gjøre og om selve opplegget. En av oss fikk (symbolsk) nøkkelen til vinkjelleren og skulle være ansvarlig for at det var nok vin til enhver tid. Kjøkkenet var stort og velutstyrt med tanke på grupper som oss, nok plass og gode arbeidsflater. Jeg valgte å være på «pastagruppa» og lærte å lage pasta fra bunnen av etter familiens oppskrift. Mye moro og veldig lærerikt. Det viste seg at maten ble meget spiselig, selvfølgelig fordi vi hadde kyndig veiledning fra vertskapet, men også fordi folk gikk inn for oppgavene med hele seg og var svært lærevillige.  Og for noen gode viner de laget! Vi kunne selvfølgelig kjøpe med oss vin derfra og det gjorde vi. De måtte pakkes i kofferten og kom heldigvis velberget hjem. Denise fortalte oss at det norske Polet hadde en av deres barberaviner, «Sofia», oppkalt etter niesen hennes. Vel hjemme har vi kjøpt denne flere ganger og synes den er nydelig.

Dette ble altså en herlig og minnerik dag som vi antakelig aldri glemmer.  Tilbake i Alba gikk vi ut en tur for å handle litt ost og skinke til å ta med heim. Det blir dessverre liggende i kofferten hele dagen tirsdag mens vi kjører videre med bussen og det er varmt her for tiden. Må bare ta sjansen.

vinmarker-sa%cc%8a-langt-oyet-rekker

La Morra: Vinmarker så langt øyet rekker.

hos-famiglia-marrone

Hos familien Marrone. Nydelig utsikt fra takterrassen, blir aldri lei den.

pasta-i-maskinen

Rolf Terje fikk god hjelp av bussjåføren vår til å lage pasta. Han kunne kunsten.

han-har-fa%cc%8att-teken

Nå har han fått taket på det!

lunsj-hos-marrone

Og det ble faktisk god mat ut av det hele. Vi koser oss med lunsj mellom vintønnene. Ole har som vanlig et våkent blikk over oss.

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s