Trøfler, vingård, et middelalderslott og hjemreise

«Oles Italia» – en rundreise i Liguria og Piemonte.
Reisedagbok.

Tirsdag 14. juni (206): Vi er klare med koffertene pakket og skal ta fatt på siste dag av programmet. Bussen kommer klokka 9.20 og da skal vi på trøffeljakt. I kveld er det avskjedsmiddag på middelalderslottet og i morgen – arrivederci, Italia. For denne gang.

Litt grått på morgenen, men det er egentlig bare deilig, det er 19 grader sier Yr. Vi kjører rett utenfor Alba hvor vi møter trøffeljegeren og hans hund. Vi får bli med til nøtteplantasjen og hjelpe hunden med å grave fram trøfler den har snust seg fram til. Hunden er veeeldig ivrig så den snapper til seg trøflene før vi får sukk for oss. Til slutt drar vi hjem til trøffeljegeren hvor hans mor serverer smaksprøver sammen med enkel vin. Jeg er ikke vant til trøfler og kan ikke si at jeg ble hekta på dem nå heller. Man må kanskje venne seg til smaken? Jeg syntes det var ok, ikke noe mer.

Etter seansen med trøfler drar vi til en liten familiedrevet vingård. Vi blir vist vinmarkene og får en grundig og interessant innføring i hvordan det er å dyrke vindruer og være vinbonde. Det er veldig strenge kriterier for hvor mye druer til Barolo hver bonde får ha og hvilke vekstvilkår det skal være osv. Jeg skal ikke klage på prisen på en flaske Barolo heretter, det er sikkert. Dette er arbeidskrevende. Vi får sitte ved langbord i hagen og smake viner med mat og vi har det veldig hyggelig på denne fine dagen. Vi kan dessverre ikke kjøpe noen av deres gode viner på grunn av plassen i kofferten, ergelig egentlig.

Nå har vi et par timer foran oss i bussen da vi skal kjøre til det nordlige Piemonte og slottet Castello di Pavone. Vi ser det når vi nærmer oss, det ligger opplyst på en liten høyde, skikkelig eventyrslott. En rik familie (som jeg ikke husker navnet på) har brukt 7 år på å restaurere det og det er blitt veldig bra. Mer spesielt hotellrom har jeg nok aldri sovet på. Sengen er diger og det henger tunge oljemalerier over. De har en nydelig hage både ved inngangen og bak slottet. Vi har en omvisning med slottets egen guide, aperitivo på indre gårdsplass og etterpå spiser vi middag i Riddersalen. Stemningen er god, det er taler og vitser og det deles ut pris til Ole: «7. juni-prisen». Så fortjent! Alle er enige om at maken til tur har vi aldri vært på – og her er det mange meget bereiste mennesker – og kommer neppe på med det første.

Onsdag 15. juni 2016 – hjemreise.

Tid for hjemreise. Vi forlater Piemonte og busser til flyplassen i Milano, det tar ca. 1,5 time. Ole følger oss helt fram til innsjekk og tar farvel med hver enkelt av oss etter hvert som vi er ferdig i skranken. Maken til tur og maken til guide skal bli vanskelig å finne. Simply the best.

Arrivederci, Italia. Vi sees igjen!

vakker-inngang

Vakkert inngangsparti

troffeljakt-kan-starte

Trøffeljegeren Gianni, trøffelhunden Lady og vår guide Ole.

italiensk-landsby

Italiensk utsikt

i-vinmarkene

Vinbonden (til høyre) viser rundt og forteller om produksjonen. Det var meget interessant å få en innføring i vinproduksjon «på stedet», dvs. midt ute blant vinrankene.

lunsj-i-hagen

Lett lunj med vinsmaking hos vinbonden. Herlig dag.

hage

Castello di Pavone. Del av hagen.

fint-servise

Servise med navn og våpenskjold må man ha.

fin-stemning-i-riddersalen

Fin stemning under middagen i Riddersalen.

del-av-slottet

Del av slottet og hagen.

 

castello-pavone

Rommet vårt på slottet. Sov godt her, ingen ert under madrassen.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

2 tanker om “Trøfler, vingård, et middelalderslott og hjemreise

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s