Manarola og Vernazza

«Oles Italia» – en rundreise i Liguria og Piemonte.
Reisedagbok.

Onsdag 8. juni (2016): I dag skal vi til Vernazza og Manarola,to byer til i Cinque Terre, og vi skal ta tog. Tog er veldig greit å ta i Italia, men noen ganger klaffer det ikke helt med korrespondansen mellom lokaltogene. Det skal vi få erfare i dag. Rolf Terje har sovet veldig dårlig et par netter og står over denne turen.

Fin dag for utflukt, passe disig himmel – takk og pris, ellers ville det vært uutholdelig varmt å være på tur. Første stopp er Manarola. Her er det trangt, ei smal gate som slynger seg ned mot havet. Ingen biler, men båter parkert utenfor husene. Ja, de hadde parkeringsplass for båtene sine, nokså originalt, men høyst forståelig under de rådende forhold. Morsomt å rusle rundt her på et såpass spesielt sted. Noen gikk tur oppover skråningen mens Hanna og jeg valgte å finne oss en liten kafè hvor vi slappet av og betraktet folkelivet som spaserte rett forbi oss. Turister, turister i lange baner og mange grupper.

Vi tok båt til Vernazza – Ole teller oss opp som vanlig. Han er uslitelig (skjønt noen ganger kan jeg se at han er littegranne sliten).  I Vernazza spiste vi fiskelunsj på torget, som vanlig god mat, før vi spaserte til togstasjonen. Litt kluss med forsinkelser og manglende korrespondanse i Levanto, gjorde at vi brukte nærmere 2 timer på heimturen. I Levanto er det togbytte og det klaffer ikke helt, men Ole er rådsnar og får oss inn på stasjonskafeen, vi setter oss ned og han ordner Prosecco til alle. Vips! er humøret på topp igjen og alle er glade og fornøyde 🙂 Den Ole!

Seinere på ettermiddagen er vi rett nede i gata og lærer oss italiensk aperitivo. Det følger med mat så det holder og ingen trenger middag etter det. Vi rusler oppover shoppinggata og jeg får kjøpt en fin kjole til barnebarnet. Alltid veldig fornøyd når jeg finner noe til henne 🙂

manarola

Manarola – båtene har parkeringsplasser.

venter-pa%cc%8a-ba%cc%8aten

Venter på båten til Vernazza. Det vises ikke på bildet,men det var faktisk en liten betongbrygge mellom klippene der.

vernazza

Torget i Vernazza

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

En tanke om “Manarola og Vernazza

  1. Tilbaketråkk: Portovenere og Monterosso. | Jannes verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s