En nesten hvit jul

Hvem skulle tro det – det er nesten ikke hvit jul i Tromsø! Snyhollet Tromsø er nesten snøbar. Ikke at det gjør meg noe, ikke så glad i snø, men det blir jo unektelig lysere når det ligger litt snø på marka.

Hvit jul kan også bety alkoholfri jul og diskusjonen dukker alltid opp før jul både på nettaviser og på Facebook: Bør man være alkoholfri sammen med barn? Jeg mener jo absolutt JA – og i sær i jula. Jula er barnas høytid og da skal de ha det trygt og fint. Punktum. Vi voksne kan drikke rødvinen vår på andre kvelder. Kort sagt. Mye jeg kunne sagt om det, men det er lille julaften og jeg har ikke ork til å preike.

Barnebarnet har vært hos oss i dag og pyntet juletre sammen med oss. Det er skikkelig koselig. I morgen kommer hun og foreldrene på middag. Karamellpuddingen er ferdig og i morgen er det en annen tradisjon: «Tre nøtter for Askepott». Herlig å sitte der med en kaffekopp og kanskje ei lita kake eller noe snop, julegrøten koker og ellers er alt klart. Roen senker seg.

Jeg ønsker alle lesere av denne bloggen ei riktig hyggelig  jul og et godt, fredelig nytt år!

 

2 tanker om “En nesten hvit jul

  1. God jul til deg Janne og til Jannes verden! Den yngste her på Setermoen har lagt seg nå, og vi er flere som gjerne kunne ha inntatt senga om det ikke hadde føltes alt for tidlig på en julaften. Fortsatt god jul til dere i Tromsø!

    Sendt fra min iPad

  2. Takk for det, Torunn, og fortsatt god jul og romjul til dere. Håper du får deg ny telefon snart, det er jo «bamsen» man ikke kan sove uten 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s