Liker

Lite inspirasjon til å skrive blogg i høst, jeg er vel for opptatt andre ting. Ikke det at jeg har det travelt, langt i fra, men dagene går. Jeg har tilbragt mye tid med barnebarnet i høst, hun har vært litt småpjusken og det har sittet lenge i hver gang. Godt da å slippe å gå i barnehagen, tror jeg, heller ta det med ro sammen med farmor. Det gjelder å finne den rette balansen så det ikke blir alt for stille for henne, jeg er redd hun skal kjede seg og nekte å være her en vakker dag. Jeg føler meg jo priviligert som får være så mye sammen med henne.

Når det er snakk om liker («laiks»), noe som er veldig i vinden på facebook, så hører jeg til dem som liker meg veldig i denne tia. Snøstorm ute, inne tente lys og hyggelige sysler, god mat og tilhørende drikke – det er et herlig. (Skal man ut og reise er det imidlertid en annen sak og ikke fullt så koselig: Fly som ikke kan lande eller hurtigbåt som ikke går, det kan bli litt ekstra strabaser ut av det. Ikke bare å ta toget i stedet.) På facebook ser jeg at folk for lengst har begynt å bake til jul. Jeg er langt derifra! Så baker vi heller ikke mye her i huset, ingen som spiser det. Det som står nærmest på programmet er pepperkaker med barnebarnet. Det er moro for oss begge, ikke minst å pynte dem etter alle kunstens regler med glasur og nonstop og hva vi ellers måtte finne på. De bakes ikke for å vare til jul, de er ment for øyeblikkets nytelse.

Ellers så har vi to bl.a. vært på Barnas Superlørdag på Kulturhuset, det var NOSO (Nordnorsk Opera og Symfoniorkester) som arrangerte det, og der fikk hun prøve både cello og fiolin. Hadde ikke vært meg i mot om hun begynte å spille cello – liker den godt, jeg.

Første søndag i advent og man kan ta fram enda mer lys, dvs. adventsstjerner. De sprer et varmt og fint lys i november og desember – liker veldig mye!

Her i huset blingset vi litt på datoene og hengte opp adventsstjernene ei uke for tidlig.

Lurte litt på å kjøpe ny stjerne i år, men ombestemte meg. Denne er gulle god.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s