Våt historietime

Elvecruise på Mosel.
En reisedagbok.

Tirsdag 22. september 2015.

Vi ligger til kai i Schweig like ved Trier. Tar ca. 20 minutter med buss inn.

På byvandring med norskegruppa i silende regn – æsj! Kjøpte meg en paraply midtveis for å overleve. Interessant, men som vanlig en ustoppelig ordstrøm fra en kunnskapsrik guide. Tror vi skal på få guidede turer i framtiden. Vi hadde egentlig lekt med tanken på å spasere i byen etter guidingen, men været var slik at vi returnerte med bussen.

Trier er en svært gammel by, Tysklands antakelig eldste. Ja, faktisk hevder de at den er eldre enn Roma, men det forsto jeg var like mye sagn som faktisk historie. Den er kjent for godt bevarte romerske bygninger (Porta Nigra) og rester etter romerske bad. Det de i dag bruker som protestantisk kirke har rester som skriver seg fra år 326 – imponerende byggverk som guiden gjorde levende ved å fortelle hvorfor og hvordan. Bl.a. hadde de et finurlig system med gulvvarme fra vedfyring utenfor kirka. Ikke nok med det. Et slikt svært byggverk ble selvfølgelig iskaldt i vinterhalvåret så de laget kanaler oppover i veggene også for å få skjult varme der og. De gutta der (romerne) kunne virkelig gjøre livet behagelig for seg når de ikke kriget: Oppvarmede gulv og avanserte badeanlegg.

Etter lunsj dro de fleste på busstur til Luxembourg, som var mindre enn en times kjøretur unna. Vi koste oss med stillheten ombord og leste litt i salongen. Sola kom fram og vi gikk på land og spaserte inn til den lille byen Schweig, det tok bare 10-15 minutter. Ikke noe å se der, en veldig trafikkert hovedgate med noen butikker og kafeer. Det var det hele. Fant en veldig fin butikk med barneklær. Det ble en kjole og en strømpebukse til Miranda. Kunne kjøpt myyye mer!

På dette cruiset er alt inkludert og servicen topp, så vi slanget oss på soldekket med kald øl og ettermiddagskaker mens vi ventet på Luxembourg-farerne.

Middag med nydelig mat. Vi begynner å bli kjent med bordfellene våre. Alle koser seg.

Beilstein

På tur til Trier passerte vi idylliske Beilstein.

Vin og atter vin

Vinmarker og atter vinmarker. Over alt.

Marx fødested

Trier: I det rosa huset midt i bildet ble selveste Karl Marx født. Euroshop i underetasjen … alt koster vistnok 1 euro der.

Trier Porta Nigra

En del av den gamle romerske bymuren, Porta Nigra kalles den på grunn av fargen. Den er opprinnelig rosa, men forurensning over år har gjort den svart. Man vet ikke hva den het opprinnelig. Navnet Porta Nigra er noe man har gjettet seg til i ettertid at den KUNNE ha hett.

Trier Kake og øl på soldekket

Etter en formiddag i Trier hvor det regnet som besatt, klarnet det opp om ettermiddagen. Vi tok en kort spasertur med innlagt shopping. Deretter smakte det fortreffelig med øl og kake på soldekket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s