Piratene kommer

Elvecruise på Mosel.
En reisedagbok.

Onsdag 23. september 2015.

Kom til Bernkastel-Kues ca kl. halv tolv på dagen, noe forsinket. Det er en såkalt «dobbel by», dvs. at Bernkastel ligger på den ene siden av elva og Kues på den andre. Guiden sto og ventet på oss, vi hadde byrundtur med vinsmaking. Vi smakte 3 viner og alle var gode på hvert sitt vis. Dessverre vanskelig å få noe med seg heim i kofferten. Det begynte selvfølgelig å regne nesten med det samme vi tok fatt på turen og jeg hadde ikke tatt med paraplyen jeg kjøpte i går. Snakk om fjottmus!

Nydelig liten by dette. De har 1,5 mill turister i året og lever av turisme og vin, som resten av Moseldalen. Også her ligger båten i byen og man trenger verken buss eller guide, bare å spasere over brua (fra Kues).

I kveld er det «piratmiddag». Ja, ja, noe skal man finne på. Sånn er det på alle cruise. Bare vi får mat så …😌
Og det ble god mat i dag og. «Piratene» hadde veltet glassene på bordet og lagt bestikket hulter til bulter. Morsomt det hele. Sjøl var de mer og mindre utkledd, kokken med mye «blod» på uniformen. Maten var fra buffet. Etterpå den vanlige samlingen i salongen 🙂 Her må jeg skyte inn at vi er 21 nordmenn ombord og resten – ca. 160 – er tyskere. Naturlig nok dominerer de fullstendig og det gjelder underholdningen også. De synger sine sanger, klapper og har det veldig moro. Uten å si et vondt ord om tyskere må jeg tilstå at jeg blir fort lei og får lyst til å trekke meg litt tilbake. Og da er vi ved det store problemet med en båt som denne: Det er ingen steder å trekke seg tilbake eller å gjøre noe annet. Hvis man vil ha det litt stillere, lese noen linjer eller bare slappe av er lugaren eneste alternativ. Og den er altså bitteliten og kun beregnet på soving.

Vi klager ikke! Vi har det trivelig, maten er nydelig, servicen god og elvecruise en ny opplevelse.

Bernkastel Legger til ved plenen

I Bernkastel-Kues fant de det for godt å fortøye båten rett i fjæra. Her må det være brådypt pluss at båten ikke stikker dypt i vannet.

Bernkastel MS Bellriva

Der ligger hun fint fortøyd i plenkanten MS «Bellriva». Enda en snodig opplevelse på denne turen.

Bernkastel smal gate

Smal gate med vakre blomster. Bernkastel-Kues var en svært fin liten by.

Bernkastel Radhuset

Byens rådhus.

Bernkastel På landgangen

Ombord igjen. Klar for øl og kake kanskje? 🙂

Bernkastel piratkokk

«Piratene kommer»! Om kvelden var det «piratmiddag» ombord. Kokken hadde bl.a. laget grillet svin, nydelig mørt og smakfullt, men her ser det ut som han har måttet slakte svinet først.

Bernkastel piratmiddag

På piratmiddagen så det sånn ut på bordene til å begynne med. Vi fant nå ut av det likevel!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s