Koblenz

Elvecruise på Mosel.
En reisedagbok.

Torsdag 24. september 2015.

Koblenz ligger der hvor Mosel og Rhinen møtes. Båten lå som vanlig midt i byen og vi hadde byvandring samt guiding i festningen Ehrenbreitstein. Fin by og imponerende festning. Guiden var meget interessant og fortalte om livet inne i dette festningsverket. Festningen ligger på en høyde med panoramautsikt over byen og begge elvene. Solen skinte og folk fotograferte flittig. Etterpå hadde vi god tid til å spasere i byen på egen hånd.

Dette var siste kvelden ombord på «Bellriva» og ved middagen ble det skålt flittig og klappet for mannskapet som paraderte gjennom spisesalen. Alle syntes det var bittelitt trist å skilles fra sine bordvenner.

Etter å ha pakket ferdig tok vi en tur på panoramadekket. Været var fint, månen var halv og høyt oppe og byen speilte seg seg i den blankstille elva. Auf wiedersehen, Mosel! (?)

I morgen må vi ha frigitt lugaren innen kl. 0830! Frokosten er ekstra tidlig – fra 0645 til 0800. Noe sier meg at det blir en lang dag.

Koblenz under brua

På tur inn til Koblenz, siste stopp før Køln, under nok ei trang bru. Rolf Terje har vært tidlig oppe for bildet er tatt klokka halv sju på morran.

Koblenz med guide

Guidet tur i Koblenz, det er hun i midten i hvit bukse. Hun var den beste guiden vi hadde på hele turen.

Koblenz festningen

Borgen eller festningen sett fra strandpromenaden. Den var gigantisk og en del av et stort festningsverk som omga byen. Man skjønner at det må ha vært en svært viktig by i krysset mellom Rhinen og Mosel.

Koblenz Deutsches Eck

Koblenz sett fra festningen. Det var upåklagelig utsikt herfra. Av alle ting befant det seg i våre dager et ungdomsherberge der oppe, guiden sa det var byens beste hotell. Midt i bildet det berømte Deutsches Eck, møtet mellom Mosel og Rhinen. Rhinen er elva i forgrunnen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s