Mellomlanding

Elvecruise på Mosel.
En reisedagbok.

Søndag 20. september 2015

Cruiset skulle starte i Køln søndag 20. september med avreise fra Oslo om morgenen samme dag. Når man bor langt mot nord kan man ikke ta noen sjanser, så vi dro til hovedstaden dagen før (lørdag). Vi har et par ganger tidligere brent oss på å ta siste fly, så vi tok nestsiste denne lørdagen. Da var vi framme midt på dagen og hadde mye tid til rådighet. Halvdelen foreslo at vi skulle ta toget til Lillestrøm for der hadde vi aldri vært før! Fruen var ikke spesielt interessert i å bøte på den statistikken – så vi har fortsatt ikke vært på/i Lillestrøm. Inne i Oslo hadde vi nylig vært noen dager og var ikke spesielt lysten på å dra dit heller. Altså spaserte vi litt rundt hotellet i godværet og ellers slappet av før reisens neste etappe. Litt kjedelig, men helt ok. Spiste en god middag i hotellets restaurant, tok et glass i baren og gikk relativt tidlig til ro på rommet.

Søndag morgen møtte vi reiselederen og resten av gruppa ved gaten på Gardermoen. Vi var 20 stkr. som skulle av sted, alle «godt voksne» eller eldre mennesker.  Av en eller annen grunn skulle vi fly til Frankfurt og busses til Køln i 2 timer. Uforståelig når Køln har flyplass og Norwegian går dit. Jeg antar det har noe med rutetider og priser å gjøre. I hvert fall usigelig kjedelig å sitte på bussen i 2 timer med lite å se på annet enn et nokså ensformig landskap.

I Køln kjørte bussen rett til båten vår, MS «Bellriva», og etter litt venting fikk vi komme ombord og sjekke inn. På nettet står det at båten er bygget i 1971, men kontinuerlig vedlikeholdt. Det er antakelig riktig for den var uten tvil gammel uten å være direkte loslitt. Lugaren var trang som den ofte er på båter (hvis man ikke har suite) og badet var det minste badet jeg har sett noe sted. Når man satt på WC hadde man knærne inne i dusjen. Dusjen hadde en smal åpning og var neppe mer enn 50 x 50 cm totalt. Vasken var utenfor badet, altså i selve lugaren. Jeg kan fortsatt ikke begripe hvordan folk som har litt flere kilo på kroppen enn meg – og dem var det en del av – kunne bruke det badet i det hele tatt.

Vi pakket ut det aller nødvendigste og gikk for å gjøre oss kjent med båten samt få den obligatoriske velkomstdrinken. Etterpå var det middag i spisesalen. Vi møtte våre bordvenner: Gerd, Gerd, Billy og Roxanne. Veldig hyggelig. Vi hoppet over den påfølgende dansen i panoramasalongen og gikk rett til lugaren for å pakke skikkelig ut og komme oss litt i orden.

Kvelden var vakker og vi bivånet utseilingen fra Køln fra panorama/soldekket øverst oppe. Vi seiler på Rhinen – hurra!

Panoramadekk ut fra Køln

MS «Bellriva» på tur ut fra Køln. I bakgrunnen den berømte Kølnerdomen. Legg merke til cruisebåten som enda ligger ved kai – den var lang, den! Bildet tatt fra panorama/soldekket.

Lugaren på MS Bellriva.

Lugaren vår. Ikke mye plass å svinge seg på her. Vi kalte den for «propellsuiten» siden den var langt bak i båten. Jeg tror alle lugarene var nokså like på denne båten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s