Som vanlig

Og takk for det! At ting er som vanlig, mener jeg. Det vil si – alt er ikke helt som vanlig, det kommer jeg tilbake til. Men som vanlig har vi startet hyttesesongen i disse dager og like vanlig var vi nedlasted med bagasje når vi dro. Jeg må le, annet er ikke å gjøre. Da vi skulle gå ombord i hurtigbåten i Tromsø sto en av mannskapet ved landgangen og iaktok oss. «Dere ser ut som dere skal til Vorterøya», sa han.  Etter 30 år er vi fortsatt tungt lastet hver gang vi mønstrer på båten i Tromsø. Alltid noe vi absolutt trenger, det hoper seg opp i løpet av vinteren.

Vi er jo blitt pensjonister begge to, og en pensjonist må ha en hobby eller flere. Min bedre halvdel har skaffet seg en utstyrskrevende hobby, for å si det mildt, og dette utstyret driver vi nå og frakter til sommerhuset som håndbagasje. Det er nemlig her denne hobbyen skal utøves, heime i Tromsø er det overhodet ikke plass. Ikke helt enkelt, flere turer må nok til, og så er det alt det andre vi også trenger å få med oss til et sted uten vei og butikk. Litt mat og drikke, noe kjøkkenutstyr man ikke har hatt før, bursdagsgave til naboen osv osv. Alltid noe.

Våren er en langsom affære her for tiden. Mye snø som ligger igjen enda og så kaldt at det stopper litt opp. Veien er så vidt kjørbar – det er to hjul på veikanten og to på snø og is. Vi klager ikke, vi kommer fram med pakkenellikene våre. Bjørka har så vidt bittesmå knopper hvis man ser nøye etter, ellers ikke tegn til liv. Selv måsen holder igjen egglegginga. Men det endrer seg fort hvis temperaturen kryper litt oppover så vi håper på det.

Godt å være her på sommerhuset igjen, det er syv måneder siden sist for min del. Den første dagen gikk delvis med til å vaske vekk vinterens støv og daue fluer. Etterpå ble alt meget bedre og vi bare koser oss. Og nå kommer det som ikke er helt «som vanlig»: Vi har jo begge sluttet å jobbe og kan fra nå av være her så lenge vi vil. Det er helt nytt i livet og det føles fantastisk. Nå blir det jo ikke slik at vi gror fast her, vi har et liv heime i Tromsø også, og – ikke minst – et lite barnebarn vi gjerne vil treffe så ofte som mulig. Men følelsen av frihet synker sakte inn og den er herlig!

 

Våren får litt hjelp innendørs.

  

Kågen er fortsatt i full vinterdrakt og Rolf Terje fortsetter sin utrettelige kamp mot ugresset ….

  

En enkel hverdagsluksus – nybakt brød.

  

ATVen kommer ut av vinteropplag og sesongen er i gang.

 

2 tanker om “Som vanlig

  1. Leserne roper på «mer, mer!» – hva kan være bedre!? «Too much of a good thing is simply wonderful». Ikke sant? Ha en fin syttendesmai – kem du no enn er, Anonym.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s