Desember 2014 – tilbakeblikk

Vi er langt ute i 2015 – dvs. 8 dager – men denne late bloggeren har ikke en gang publisert noe om desember i fjor. Førjulstia pleier jo å være full av små hendelser i Jannes lille verden, i år har de bare glidd forbi. Lurer på om det er fordi jeg innerst inne er litt forundret over å være blitt pensjonist? Driver og kjenner etter hvordan det føles. På et vis har det føltes som er lang juleferie og først nå på nyåret begynner det å gå opp for meg at dette er livet mitt fra nå og ut. Liker jeg det? Ja, så langt går dagene som en røyk, alt for fort. Hva jeg får utrettet, er en annen sak. Men jeg tenker at jeg må jo ikke «utrette» så forferdelig mye, er det ikke på tide å prioritere lystbetonte ting?

Klar for sild

Sildeaften må avvikles før det kan bli jul! Snakk om lystbetont …

Idyll på torget

Et nydelig motiv og veldig julete, ikke sant? Bildet er tatt fra Rådhusparken. Der sto jeg sammen med en liten flokk turister som fotograferte samme utsikt.

Julepynt i gangen

Må ha litt stæsj ute i svalgangen også. Pleier egentlig å ha et skikkelig lite tre her, men i år ble det ikke slik.

Far lader opp

Etter julerengjøringen må far legges på lading ei stund.

 

Lille julaften 2014

Lille julaften var det et nydelig vær. Barnebarnet har vært her og pyntet treet sammen med farmor og noen pakker har begynt å komme på plass.

Til lillemor

Barnebarnet kjenner godt «sin» bokstav og er snar til å lokalisere alle pakker under juletreet som bærer hennes kjennemerke. Det er tøft å vente med pakkeåpning til de voksne er ferdige med middagen, men det gikk greit.

Handskrevet.

Skjønner du ikke hva som står her? Det er da klinkende klart: «Fra Miranda til farfar og farmor». Denne blir nok tatt godt vare på.

 

 

 

 

 

 

 

Uværsnatt

Uværsnatt en av juledagene. Men husets felles juletre ute sto han av, godt forankret i en stor og solid plantekasse. Interessant å se hvordan det treet vokser år for år, til sist må vi vel ha «lift» for å få det pyntet til jul.

Gutta kokkelerer

Så var det nyttårsmenyen som sto for tur og gutta kokkelerer som vanlig.

Kongekrabbe

«Krabbenes konge» skal bare gratineres litt. Vi er glade i sjømat og det preget menyen denne nyttårsaftenen.

Kamskjell

Snadder de luxe! Og perfekt tilberedt av de to kokkene.

Hummer

Hummer var nytt for flere enn meg.

 

 

 

 

 

 

 

2 tanker om “Desember 2014 – tilbakeblikk

  1. Heldige oss som har vært med på disse etegildene😄 Vi har jo god tilgang på gode råstoffer her i Tromsø. -Og i dag har vi hatt den beste skreimølja vi har smakt på mange år👍 sitter bare å hiv etter pusten… Var på Karl’s fisk og skalldyr i dag og kjøpte -blodfersk. -prima vare ville han Bør sagt:))
    Fra ho en etg opp

  2. Halloen der oppe. Tenkte et øyeblikk på mølja i dag, men orka rett og slett ikke å sette i gang. Hadde et par andre baller i lufta. Om du skjønner! Vi hiv og etter pusten, det var en annen mektig mat. Mer om det når vi sees. Kanskje vi må bowle litt for å forbrenne noe 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s