Ikke så mørkt

Nå er det regn og kuling utenfor, men før det har vi hatt noen fine dager. Lyset på denne tid av året er helt spesielt når det er klarvær så man ser himmelen. I tillegg alle lysene som hører adventa til. Mørkt er det egentlig ikke.

I heimen er det mykje lys og mykje varme. Adventsstjerner i alle vindu, lys i stakene og lyslenker litt hist og pist. Den nyslåtte pensjonist har fått trø til denne uka og passet barnebarnet noen dager. Akkurat derfor man pensjonerer seg, ikke sant? Hun var ikke frisk nok til å gå i barnehagen, men har puslet her hos farmor med forskjellige kjøkkensysler. Vi har bakt pepperkaker og pyntet dem, laget eggedosis – det er fast gjøremål når hun er hos oss – laget appelsinjuice og pannekaker. Hun er veldig flink til å hjelpe til, lærer fort og synes det er stas å mestre ting. Farmor synes selvfølgelig også at det er kjempemoro å la henne utfolde seg, se at hun får til og blir glad av det. Etterpå blir vi begge litt slitne og må ta pause i godstolen med litt iPad-underholdning eller ei bok – alt etter som hva frøkna ønsker.

Tiden med lilleknerta er dyrebar. Som en annen nyslått bestefar sa for ei tid siden: Det gjelder å suge til seg alt man kan få – snart er de 14 år og har andre interesser. Så enig, så enig. Dessuten – når hun er 14 år er jeg 76 og antakelig en gammel mumie av en bestemor i hennes øyne.

Noen julestri har vi ikke her i huset, bare kos. Nesten så julekosen begynner i november selv om vi prøver å holde igjen litt. Sånn er det vel for mange nå til dags. Det er julebord og julelunsj, treff med gamle kolleger og til helga skal vi avvikle det etter hvert tradisjonelle sildebordet i heimen. Menyen er nesten klar og vi gleder oss! Sild er det nye sushi, det tror jeg på.

Bok

«Skummelt!» sa lillemor når jeg spurte om vi skulle lese denne boka. Det er nok trollet under brua som er litt skummel, tenker jeg.

Pannekaker mindre

Pannekaker kommer snart. Pannekakerøre er også ganske godt.

Pepperkaker ferdig

Mange fine pepperkaker omhyggelig pyntet av assistenten.

Pepperkaker 2 dager etter

To dager etter så de sånn ut. «Noen» hadde smakt grundig på glasuren. Vi kaller det kvalitetssikring ….

2 tanker om “Ikke så mørkt

  1. Kosen med de små er viktig for både små og ikke minst besteforeldre:) Ser ut som ei fin førjulstid nedenunder, -og vi gleder oss til silda👍
    Hanna

  2. Ei fin tid, ja, hadde vi bare ikke vært så fæl til å rote! (Hjertesukk!) Får ta et tak før silda 🙂 No kunne det godt ha sluttet å regne forresten …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s