Sei you, sei me

Omtrent sånn ? står det i en kjent sang som var veldig populær for en del år sia. (Akk, ja, det meste virker å være «en del år sia», men nok om det.) I dag har det handlet om sei her hos oss, det ble nemlig en dag med fiskelykke. Sei type «stabb» med litt lever til middag og seifilet til fryseren, da blir man fornøyd! Det har ellers ikke vært mye fiske før i sommer så dette var kjærkomment. Hysa beit også på kroken så i kveld blir det produksjon av fiskekaker i stor stil.

De to stusslige salatplantene vi satte ned på forsommeren vokser slik at vi greier ikke å spise opp alt.  Nå vet jeg hva naboen mente med at du hadde en persillebusk i fjor! Har aldri trodd det skulle være slik vekstkraft i den lille persilledusken jeg planta i juni, den er jo helt vill! I hvert fall viltvoksende – interessant dette.

Ferien går mot slutten og det er i grunnen litt dumt for jeg har faktisk ikke kommet i skikkelig feriemodus før denne siste uka. Jeg har reist fram og tilbake mellom heimen og sommerhuset hver uke, ikke ro i sjela noe sted. Veit ikke hvorfor, det er vel sånn det blir av og til.

Gulrota vokser til

Vokser til 🙂 Dro opp denne i dag, nysgjerrig som jeg er på hva som skjuler seg under de svære gresstustene.

Renser blåbær

Etter fisketuren tok Rolf Terje en liten blåbærtur. Ikke så værst resultat.

Blåbær med fløte

Selv etter seimølja måtte jeg gjøre plass til denne fristelsen – blåbær med (mat)fløte. En vidunderlig utskeielse – verd hver kalori.

IMG_2903

Litt nødvendig vedlikehold på tampen av ferien.

IMG_2904

Tok gelenderet på terrassen også når jeg først var i gang. Dette er værharde strøk og det merkes.

Fiskekaker

«Æ kan sjøl», pleier barnebarnet å si. Heimlaga fiskekaker er salig godt! Dagen ble avslutta med produksjon av over 50 fiskekaker. Jeg liker å variere med litt forskjellige smaker – løk, persille, muskatnøtt, chili og bare salt og pepper. Alle var gode.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s