Vær til å blogge

Det kan man si om dagens vær, passer til å skrive blogginnlegg:  Grått, kjølig vind fra nordaust, regn – passende til innesysler. Litt sånn humoristisk sa vi nylig at alt dette godværet gjør at man får ingenting gjort. Man blir så opptatt av å nyte det. Å gjøre ting ute var heller ikke så aktuelt – det var alt for varmt!

I dag er det imidlertid innedag så langt i hvert fall. Rolf Terje er på moltetur innover øya, snart heime igjen forteller mobilen. Jeg hadde tenkt å ta årets vinduspuss i hele huset, men siden det regner litt ble det kakebaking i stedet. Det er sånn «kjekt-å-ha»-kake, stappfull av mørk sjokolade og smør, fryses i små biter og varer leeenge. For øvrig spiser jo ikke folk kaker lenger så man trenger for den del ikke forberede seg på uventede besøk. Kanskje jeg baker for moro skyld eller for å utsette kjedeligere husarbeid ..

Vi har pendlet en del denne ferien, mest jeg. Det passer meg egentlig bra å kunne være litt urban innimellom, noen dager bare, bruke penger, treffe lilleknerta om mulig, så er det fint å komme til sommehuset igjen og nyte stillheten. I går kom vi til sommerhuset etter et par shoppingdager i byen, nedlasta med diverse nødvendige saker – puh! Det tar ingen ende med digre lass når vi er på farta, jeg har gitt opp å tro at jeg noen gang skal reise med kun håndveske hit 🙂

Molteplukkeren kom heim – søkkvåt i regnet. Han ga opp selv om det bugnet av bær, det ble for vått og kaldt. Vi har nok til juledesserten i hvert fall.

Fin jakke

Vorterøymarsjen er hvert år nest siste helg i juli. I år hadde styret i bygdelaget fine hettejakker og t-skjorter dels for salg, dels som premie til deltakerne. Jeg nøyde meg med jakke, har alt for mange (Bruce) t-skjorter fra før

Årets trillebår

Årets innhold i trillebåra på tunet. Ikke så forskjellig fra i fjor. Satser på stemorsblomster som er utrolig herdige og blomstringsvillige.

Storgrana falt

Storgrana på tunet ble endelig felt, til glede for oss og antakelig for naboene også, som nå kan se oss mer. Slike store trær kaster mye skygge og gran er et tre jeg er lite begeistret for. Den som står nærmest huset er benådet et år eller to til, den skal få lyspynt på seg når det blir advent i år.

Bålfatet i bruk

En kveld spratt seien like utafor og vi heiv oss i båten og for ut. Mye smått, men det ble noen fileter og de gikk rett i folie sammen med rømme og løk, og så på bålet ved gapahuken. Nam!

Nyter maten og kveldssola

Rolf Terje koser seg i kveldssola utafor gapahuken. Seien er fortært og været er nydelig. Det er bare å nyte. Gapahuken har i år fått torv på taket, men foreløpig ingen innredning.

Trolltind close up

Trolltind på Arnøya på nært hold. Rolf Terje og to andre gikk opp hit. Det er servicevei helt opp.

Vorterøya fra en annen vinkel

Vorterøya sett fra Trolltind.

Trolske skyer over Arnøya

Skyer og solnedgang kan gi dramatisk lys over Arnøya.

Pølse i kopp

I Telegrafbukta med lillemor og mammaen hennes på en svært varm og fin søndag. Vi hadde pølser, men glemte grillen heime. Varmt kaffevann på termos gjorde susen, pølsene ble i hvert fall lunkne.

På soldekket

Når man ikke kan ta en tur med hurtigruta, får man nøye seg med det nestbeste: «Trollfjord» lå til kai og det ble middag ombord og ettermiddagskaffe på panoramadekket. Like ved oss sto to tungt bevæpnede politifolk og drakk sin kaffe – ingen terrorister i sikte så langt.

Frodig kjøkkenhage

Det gror i plantekassen! Veldig morsomt å følge årets eksperiment for min del. Til venstre persille og to sorter salat – vi greier ikke å spise alt. Til høyre gulrot, foreløpig mest imponerende over jorda.

Skal vel bli gulrot

Kunne ikke dy meg, måtte sjekke hva som var under alt det grønne. Slik så det ut 20. juli. Skal vel bli gulrot når den blir stor!

 

4 tanker om “Vær til å blogge

 1. Imponerende både urtehagen og blomsterprakten, -og selvfølgelig gapahuken:)) Vi blei akutt værsjuk i morrest, og dro hjem. Men tilbake i morra kveld. Helgens storinnrykk hos oss starter allerede onsdag ettermiddag, vi krysser fingrene og håper værgudene er på vår side….Kos dokker videre, så snakkes vi ut i august:)
  Hanna

 2. Vi krysser også fingre for værgudene for dere! Vi drar muligens hjem denne helga også, enten torsdag kveld eller fredag kveld. Ikke ro i ræva i år ….. Vi sees ut i august – ha det strålende!

 3. Heia kjære kusine i nord
  Det er så koselig å følge med på deres «gjøren og laden» der nord, og ikke minst bildene. Da er dere ikke så langt borte….
  I dag er det jobb igjen og jeg synes nesten at høsten er kommet. Skikkelig surt, regn og rokk og fokk.
  Jeg måtte forresten flire i skjegget når jeg leste at du heller bakte framfor å gjøre husarbeid. er nok flere som kjenner seg i igjen m denslags prioriteringer… :o))
  Ha en fin august. – Og håper at vi kan sees til neste år sør i landet på et nytt søskenbarntreff.
  Hils!
  Klem fra Nina

 4. Hei Nina og takk for en hyggelig kommentar! Går litt i rykk og napp med bloggingen og …..boka blir det ingenting av enn så lenge. Passer ikke meg.
  Vi har meldt vår interesse for treff i sør neste år. Det blir vel bare «The usual suspects» mistenker jeg. Synd det. Vi har det jo moro når vi møtes så der går de glipp av noe de som ikke kommer 🙂
  Fin høst til deg og dine!
  Klem fra ho gammelkusine i nord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s