Kultur og calvados

Fra Lisboa til Bergen med MS Fram.
En reisedagbok.

Dag 8

Honfleur og Deauville

Lørdag 19 april:  Det ble en kald og hektisk tur i dag. Temperatur under ti grader og sola kom ikke fram fra skydekket så temperaturen steg ikke. I tillegg kald vind. Bortskjemte som vi var med sommertemperaturer, hadde nesten ingen tatt på seg nok klær. Vi kom til Honfleur i Normandie tidlig på morgenen og utflukten vi skulle være med på startet 0815. Vi kjørte forbi Honfleur og rett til en naboby som heter Deauville. Det er en kjent badeby og virket ganske så snobbet med flotte hus, dyre butikker, casino og en nydelig strand. Dette var uten tvil rikmannsstrøk. Men Deauville var veldig, veldig fin, det lille vi så. Dette var nemlig dagen for å ha et øye på klokka – raskt inn og raskt ut.

Etter et kjapt sveip gjennom Deauville og dens herligheter dro vi videre til et sted der de laget calvados. Det var interessant og vi fikk smaksprøver.  Dvs. jeg smakte ikke for jeg har smakt det før og synes det er bare sterkt brennevin – unnskyld meg. I stedet kjøpte vi fransk cider, som det skal bli spennende å smake på.

Byen Honfleur hvor «Fram» lå til kai, fikk vi dessverre ikke se særlig mye av. Det var det ikke tid til for vi skulle gå derfra igjen klokka 12. Akkurat denne dagen var vi – og en god del andre – ikke helt fornøyd med. Hvorfor slik hast? (Kunne det ha noe med havneavgifter å gjøre?) Ikke vet jeg. På tur tilbake fra calvadossmakingen stoppet bussen ett minutt på et sted hvor vi hadde litt utsikt mot Honfleur. En sjarmerende liten by, så det ut som.

Vi skal til Amsterdam og har ca 21 timer foran oss i den engelske kanal.  Amsterdam er ikke før klokka 12 i morra så det blir en avslappet dag.

Et lite bildegalleri fra Deauville, trykk på bildet hvis du vil se dem større og bla.

Calvados Blomstrende epletre

I calvados-distriktet var det selvsagt mengder med epletrær over alt.

Calvadosprodusent.

Omvisning hos calvadosprodusent. Det er vel et godt, gammeldags destillasjonsapparat han viser oss. Etter destillasjon to ganger blir calvadosen lagret på fat i mange år. Vi så fat som var 40 år gamle.

Smaker på calvados

Smaking på forskjellige typer calvados.

Glimt av Honfleur

Vi fikk et glimt av Honfleur fra bussen på tur tilbake til båten.

Calvados Ut fra Honfleur

Au revoir, Honfleur! Utseiling fra Honfleur – et vakkert, bølgende landskap med frodig skog, grønne sletter og sandstrender innimellom. Riktig idyllisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s