Kort besøk på kongelig jord

Fra Lisboa til Bergen med MS Fram.
En reisedagbok.

Dag 7

Sark og Guernsey

Fredag 18. april 2014:  De to mest kjente øyene i den engelske kanal er vel Jersey og Guernsey. Vi skulle altså til Sark og etterpå Guernsey, de to lå bare en times båttur fra hverandre. De to øyene er noe som kalles «krongods» under den engelske dronningen og ligger ved kysten av Frankrike. Vi ankret opp i ei litt lun bukt på Sark like etter klokka 9. Her skulle tenderbåtene brukes til å frakte folk i land og siden det var litt bølger å se i det området båtene skulle kjøre, ble det sendt ut en «testekspedisjon». Det var ingen problem og tilbakemeldingen lød: Det går fint, men ta på regnbukse. Det blir «a wet ride».

På Sark er det ikke tillatt med biler så transport foregår med traktor eller hest og kjerre. På foredraget om Sark dagen før, hadde Arne vist noen komiske bilder fra øya, bl.a. en traktor med en slags stor, hvit kasse eller campingvogn påkoblet. På «kassa» sto det med store bokstaver «Ambulance». De som hadde bestilt sightseeing her ble fraktet med hest og vogn.
Vi hadde ingen planer om å besiktige Sark annet enn fra sjøen, og hang over rekka og fotograferte i stedet. Fikk også lest noen sider i boka litt seinere. Jeg sliter litt med å sette av tid til det for det er ofte noe som foregår her ombord eller så vil man bare nyte utsikten, sjølufta og stedet.

I ettermiddag drar vi til Guernsey, det er bare en time herfra. Vi har tenkt å ta en snartur i land der. Alt er vel stengt  på en langfredag, dessverre. I spisesalen på Fram hadde de lagt påskeløpere på bordene, hadde helt glemt  det der med påske nå.
Seinere: Vi orka ikke å stå i kø for å dra i land på Guernsey likevel. Slappa av i sola på akterdekket i stedet. Vi er ikke så «gira» på disse øyene – hva kan det komme av, tro?

Buffetmiddag a la Filippino i kveld. Riktig godt, ikke så veldig filippinsk kanskje? Noen vårruller, forresten de beste jeg har smakt, litt sursøt saus til en annen rett pluss at kelnerne hadde kledd seg i fine klær fra hjemlandet. Riktig staselige og komplimentene drysset over dem – vel fortjent.
Deilig og fredelig når mesteparten er i land på tur 🙂

I morra Honfleur, utflukt klokka 0815! Vi må stå opp halv syv for å rekke å få i oss litt frokost – SUKK! Fram skal gå igjen klokka 12 allerede så her er det tett program.

Sark Ut med tenderbåten

Ut med tenderbåtene.

Sark landgang

Noen var skeptiske til farvannet i bakgrunnen – er det ikke litt bølger der? – men det gikk fint.

Sark Blåjakkene går i land

Sark: Blåjakkene går i land.

Guernsey

Havna var ikke stor nok til å ta i mot oss på Guernsey, så det ble tender igjen.

Guernsey

Farvel, Guernsey. vi forlater øya i solnedgangen. I bakgrunnen hovedstaden, St. Peter Port.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s