I Nordsjøen

Fra Lisboa til Bergen med MS Fram.
En reisedagbok.

Dag 10.

Nordsjøen

Mandag 21. april 2014:  Våkna veldig tidlig i dag og – klokka 5 – og etter det bare døset litt. I dag er vi til sjøs og skal bare på et par foredrag. Nordsjøen er foreløpig (ved frokost) veldig rolig og skal bli enda roligere, sier de på høyttaleren. Har tatt meg tablett for sikkerhets skyld. Rett som det er ser vi ei oljeplattform eller to langt i det fjerne, mer sjelden en båt faktisk. Ja, ja, havet er stort.

Hørte på Arne K. som i en time fortalte om «Fram» sine ferder – altså den gamle «Fram». Det var svært interessant for man har lett for å gå i surr med årstall, båter og polfarere. Ja, hvordan var nå det der med Nansen igjen? Han tok spesielt for seg Nansen, Amundsen og – morsomt – Tromsømannen Otto Sverdrup.

Var så trøtt i ettermiddag og forsov meg til foredraget «Kunsten på Fram» . Ja, ja. Nå tar vi oss en ankerdram i salongen i 7. mens vi venter på «kapteinens avskjedscocktail».

Seinere: Og da var middagen slutt, vi har skålt for det gode selskap og nå har vi pakka også. Middag var Cæsarsalat, spinatsuppe, biff tenderloin og iskrem. Vi har virkelig vært heldige med bordkameratene – to kjempehyggelige par sånn ca. på vår alder eller litt yngre. Ingen kjente hverandre fra før, men vi fant tonen ganske snart.

Fram skipsklokka

En båt med respekt for seg selv må ha skipsklokka. Som vi ser er hun «født» i Italia i 2007.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s