Hjem igjen

Fra Lisboa til Bergen med MS Fram.
En reisedagbok.

Dag 11

Bergen og videre

Tirsdag 22. april 2014: For et vær! Blankstilla og sol fra morran. Vi har cruiset langs kysten fra Stavangerkanten og nordover.  For det meste på dekk i det flotte været. De fleste var på dekk og solte seg, leste eller kikket på landskapet vi dro forbi. Jeg har aldri vært i området mellom Stavanger og Bergen på lys dag og innaskjærs så det var riktig fint. (Har reist Bergen til Oslo med «Trollfjord», men det var i januar og nokså mørkt, dessuten tror jeg vi gikk mer utaskjærs.)

Pakket i går kveld og utrolig nok fikk vi plass til alt i koffertene. Vi hoppet over frokosten i dag og gikk rett på brunch klokka 10, det var et litt spesielt opplegg i dag siden det er siste dagen.  Snakka med de filippinske kelnerne om hjem og jobb og sånt. En skulle reise hjem i morra, ei om en mnd og begge gledet seg selvsagt. Vi fikk se bilde av datteren på 13, ei riktig fin jente. Mora må savne henne veldig.
Filippinerne er virkelig fine og vennlige folk – hvorfor reiser alle til Thailand? De har kanskje bedre utbygde turistfasiliteter?

Kl. 13.30 cruiset vi inn til Bergen by, ikke så rent lite vakker den heller. Innseilingen til Bergen er også aldeles nydelig, synes jeg. Vi hadde fått beskjed om at det kunne ta litt tid før vi ble tollklarert og fikk gå i land, men ikke en toller i sikte. Sommervarmt i Bergen, buss til flyplassen og hjem via Oslo.

I Tromsø møtte snøstormen oss.
.
Konklusjon:
En super tur på alle vis!

Reisedagbok skriver jeg mest for min egen del, jeg slår nemlig av og til opp og leser om tidligere reiser, ser på bilder og mimrer. Hvis andre også kan ha et visst utbytte av det jeg skriver, ja, det er det bare ekstra hyggelig.

Vi sitter igjen med over 700 bilder fra denne turen – og det etter at vi har slettet det som slettes kan. Vi er jo to som fotograferer og vi er stort sett på de samme stedene 🙂 så det blir selvsagt en del dobbelt opp samt noen dårlige bilder som går rett i dunken. Det er vanskelig å begrense seg når jeg skal velge ut bilder til bloggposter, jeg har virkelig prøvd!

Og så noen de siste bildene fra turen inn mot Bergen:

Damene koser seg på dekket

Koser seg på dekk: Anny og Aili fra Hammerfest, til høyre Marianne – en av bordkameratene våre.

Inn mot Bergen

Folk har kasta blåjakken i godværet og beundrer innseilinga til Bergen.

Hemmelighet ved Bergen

Da vi dro forbi dette anlegget, sa den vittige Arne K. over høyttaleren at nå måtte vi ikke se ut til høyre (?) for det var en stor hemmelighet i Norge det som var der!

Inn til Bergen

Idyllisk ved Bergen.

Bergen snart

Snart er vi framme og vår herlige reise er slutt. Jeg, Marianne og Svein ser Bergen nærme seg.

Nasjoner ombord

Og sånn var sammensetningen av passasjerer ombord. Norge og Tyskland dominerer totalt. Man ser også at båten ikke var full, den tar 318 passasjerer. Oversikten er hentet fra en CD om reisen som alle fikk før vi gikk i land.

2 tanker om “Hjem igjen

 1. Hei på deg
  Nå har jeg fulgt dere gjennom Europa til Bergen. Og det er en flott reise dere har hatt. Blir nesten misunnelig. Veldig hyggelig lesning. Synd at vi ikke fikk til noe treff i Bergen. Men av og til er man rett og slett på jobb, og må jobbe.
  Håper vi kan treffes ved at annet høve.

  Unni var forresten på besøk hos mor si i Fusa og jeg fikk hilse på dem her i forrige uke. Veldig hyggelig.
  Du skulle absolutt vært på fjesboka som resten av slekta er. Ligger masse bilder der som du gjerne skulle sett.

  Du og dine må ha det fint og nyte våren i nord.
  Klem fra kusina i Bergen, Nina

 2. Hei på deg. Det var synd vi ikke kunne, men slik ble det denne gangen. Håper også det blir et høve om ikke alt for lenge. Nå er det lenge sia altså.
  Fjesboka, ja, jeg tenker av og til at jeg skal ta ei økt der, men så orker jeg ikke bruke tid på det! Annet som er mer interessant og passer meg bedre 🙂 Kanskje i løpet av sommeren – vi «sees» da! Klem fra ho gammel kusine i nord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s