Porto

Fra Lisboa til Bergen med MS Fram.
En reisedagbok.

Dag 2  Porto

13. april 2014: Vi er på tur inn til Porto. Rolf Terje starta dagen med trim, her er jo et fint trimrom på dekk 7 med havutsikt til alle kanter.  Der er det også badstue og 2 utendørs boblebad. Vi får se hva vi blir å teste. Jeg starta dagen med en sjøsyktablett for sikkerhets skyld for vi duver, vi duver. Atlanteren står rett inn på kysten her. Går greitt så langt.
Rett etter lunsj starter utflukten vår. Jeg er spent på hvordan det går når 300 stykker skal ha lunsj samtidig. Båten dokker litt unna bysentrum (Leixoes) slik at det er gratis shuttlebusser for de som vil gå på egenhånd, så strengt tatt hadde vi vel ikke trengt å ta denne utflukten. Gjort er gjort og spist er spist. Så det så. (Det gikk veldig greit med lunsjen, ingen trengsel)

Kl. 1730 og vi er tilbake etter en 5 timers utflukt i Porto, bl. a. med elvebåt. Guiden hadde fryktelig mye på hjertet og jeg fikk vel med meg en brøkdel. Jeg faller altså ut når det blir så mye, greier ikke å absorbere alt.   I hvert fall – en fin og spesiell by jeg gjerne reiser tilbake til. Den er på verdensarvlisten, har ca. 1,3 millioner innbyggere og ligger ved utløpet av elven Douro. Som navnet antyder, handler det om portvin her og vi hadde selvsagt omvisning (med smaksprøver)  hos en kjent portvinsprodusent.

Nå opp for å se utfarten herfra og så er vi på andre bordsetting til middagen. Ikke buffet i dag.

Kl 2230: Vi skal stille klokka en time fram i kveld, vi krysser nemlig grensa til Spania. Vi satte den en time tilbake i Lisboa så nå er vi på norsk tid igjen. En hyggelig middag med to andre (norske) par som var meeeeget bereist og meeeeget ivrige etter å fortelle! Som sagt, veldig hyggelig.
I morra har vi en lat dag. Utflukten vår begynner ikke før kl 1400 og båten skal ikke gå ut før kl 2300. Må vel endelig få begynt på boka jeg har med? (Seierstad: «En av oss».)

Middagen var 4-retters med laks som hovedrett, riktig godt. Nå er vi veldig trøtte av mye sol, inntrykk, mat og vin så det blir natti_natti straks.

Porto

Vi spaserte ned mot elva hvor vi skulle på tur med en elvebåt. Varmt vær og mye folk på utekafeene.

Porto variert klesvask

Variert klesvask …

Porto hus

I bratt terreng gjelder det å utnytte plassen. Det skal sies at hele Porto var ikke så bratt, dette er ved elvebreden.

Porto Smaker på portvin

Og portvinsmaking hørte selvsagt med. Vi er ikke glad i portvin og smakte høflig littegranne. Vinen var god, det er bare ikke noe vi pleier å drikke.

Elvebåter til portvinsfrakt

Med slike båter fraktet de portvinen på elva i gamle dager. Nå ligger de der kun som en illustrasjon.

Porto Losen kommer

Fram er på tur ut fra Porto (Leixoes) og losen kommer ombord.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s