La Coruna

Fra Lisboa til Bergen med MS Fram.
En reisedagbok.

Dag 3

Mandag 14. april 2014: Sovna som en stein 2330 i natt spansk tid. Våkna i natt ved 03-tia? av at båten heiv litt på seg. Lå lenge og kjente på dette, men sovna igjen etter ca 1 time. Vi forsov oss i dag! RT vekket meg kl 0910 og i et hattefokk for vi opp og rakk littegranne frokost. Det er nemlig frokostservering bare til 0930. Litt flaut var det, men det gikk bra. Med en 4-retters middag fra kvelden før i magen, er vi ikke akkurat utsultet.

Utflukten vår, vandring og tapas i La Coruna, starter ikke før kl 14 så vi rekker vel å «puske i oss» litt lunsj.
«Fram» vugger på seg i dag, men jeg har tatt pillen min i «hattefokket» i morres så det går nok bra. Og båten  oppfører seg veldig fint i sjøen, det skal hun ha.
Vi skal ikke gå herfra før seint i kveld. Vi hadde 12 ms vind tidligere, sier de på høyttaleren.

Kl 18 og vi er tilbake fra turen. Spiste kjempegod tapas med lokal vin og alle ble i godt humør. Alt for lang tur for såpass lite, jeg faller ut etter ei stund og det ser jeg flere som gjør.  Gamlebyen her i La Coruna var litt «stusslig» på sett og vis fordi det var bare boliger og ingen kafeer eller butikker der. Kjedelig synes jeg, men beboerne ville ha det slik, de ville ha ro og fred.  All respekt for det. Vi var på et flott utsiktspunkt med et tårn – Herkulestårnet –  og en park omkring, det var fint. Ellers var vel de fleste positivt overrasket over La Coruna. I hvert fall jeg hadde sett for meg en litt mer sliten by, men med alle forbehold – vi var ikke her så lenge.

La Coruna Herculestårnet

På tur inn til La Coruna. Herculestårnet på bildet skulle vi få stifte nærmere bekjentskap med seinere.

Coruna Friluftsområde

Vi dro forbi et stort friluftsområde like ved byen. Det var en svær park (eller naturpark )med gangstier, beplantning og kunstverk, virkelig en perle for byens befolkning.

Utsikt mot La Coruna

I bakgrunnen La Coruna sett fra parken.

La Coruna Hercules tårn

Her er vi på tur opp til Herculestårnet, som vi så fra innseilingen. Fin utsikt herfra. Ville man ha enda bedre utsikt, gikk det trapp opp til toppen av tårnet. Det er et gammelt romersk fyr og ca. 1900 år gammelt. Tårnet er på UNESCOs verdensarvliste.

Coruna Blomster ved Herculestårnet

Utsikt fra Hercules tårn.

La Coruna gamlebyen

Vi spaserte gjennom gamlebyen i La Coruna. Det var rent og pent og stille og fredelig. Ikke en butikk, bar eller kafe i sikte. Vi ble fortalt at det var beboerne som ville ha det slik. For en turist ble det lite levende, nesten litt museumsaktig.

Tapas i La Coruna

Som en del av utflukten vi var på ble vi servert tapas og lokal vin inne på en restaurant, så mye vi ville ha av begge deler. Det førte til at forsamlingen var ganske munter da vi dro videre. Nydelig tapas var det.

Koser seg med tapas

Disse to koste seg svært med maten. Til venstre er Arne fra ekspedisjonsteamet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s