Til sjøs

Fra Lisboa til Bergen med MS Fram.
En reisedagbok.

Dag 4

Til sjøs.

Tirsdag 15. april 2014: Vi er på vei fra La Coruna til Bilbao og det er tydeligvis langt. I dag er vi til sjøs hele dagen.

Etter frokost var vi på foredrag om de portugisiske sjøfarerne. Det var interessant og Arne er en god og underholdende foreleser. Rolf T. har også vært på et foredrag om fotografering. Det ble holdt av skipets fotograf, Chelsea Claus. Jeg leser i boka mi, som er ei fascinerende bok om terroristen Breivik sitt liv og levnet. Vond lesning.
Siden vi er til sjøs og alle er ombord er lunsjen også delt i to bordsettinger i dag.  Jeg spiste bare litt frukt og en yoghurt til frokost – et forsøk på å gi magen litt hvile – så da blir det vel litt varmt til lunsjen.

– Og det ble det!  Nå har vi solt oss på dekk og sett på Biscaya en times tid. Det er siesta på lugaren før foredrag om Bilbao kl 1700.
Biscaya – et beryktet havstykke – er snill med oss idag, sier de.

Man kommer jo mer og mindre i prat med folk i restauranten og alle virker å være svært bereiste. Tyskerne har vært i Norge både en og flere ganger, noen har jaggu sett mer av Norge enn meg!

Kl 2230 og vi er klare for køya. Spiste en god middag, det var røkt hjortefilet til hovedrett, mør og nydelig. I morra må vi tidlig opp, turen rundt Bilbao går kl 0900 allerede. Vi prøver å finne en måte å hoppe av på slutten så vi kan få handlet litt skinke og ost.
Biscaya ble litt «tung» i ettermiddag så jeg måtte ta en tablett og legge meg nedpå litt. Ble bedre etter hvert. Likevel skal det sies at «Fram» oppfører seg eksemplarisk i sjøgang, jeg har allerede full tillit til henne.

Biscaya

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s