I fyr og flamme

«Har du fyr?», står det i Ola Bremnes sin sangtekst – en nydelig sang. Og i ettermiddag skal jeg si vi hadde fyr! Bokstavelig talt. Husbonden og jeg satt i sofaen med hver sin avis etter middagen, på bordet et tent kubbelys. Han tok opp nettbrettet sitt og sa at han plagdes litt med e-posten, så jeg la fra meg avisa på salongbordet og lente meg over for å se hva som var problemet. Sekunder etter snur jeg hodet og avisa var i full fyr – jeg hadde lagt den fra meg oppå kubbelyset. Jeg grep fatt i avisa og løp mot kjøkkenvasken med den, men i og med at jeg løp så flammet selvfølgelig papiret enda mer opp og da jeg fikk den oppi vasken formelig slo flammene opp. Vi har vindu med gardiner like over kjøkkenvasken og et panikkartet øyeblikk så jeg for meg at gardinene tok fyr. I mens jobbet hjernen febrilsk med å finne noe jeg kunne legge over flammene for å kvele dem og det første jeg kom på var et stort lokk i skapet. Da var allerede flammene så heftige at lokket ikke hadde sjangs til å dekke dem, men ved hjelp av vann og banking med lokket fikk jeg da slokket. Endelig! Det var bare noen sekunder, kanskje et minutt totalt, men for en skremmende opplevelse!

Like etter dro vi ut på en liten handletur og hvem andre sto på Jekta og delte ut kalendere enn brannvesenet. Det kunne vel ikke vært mer passende for vår del. Mange gode brannverntips i den kalenderen. Litt skuffet ble jeg likevel, det var bare damer i nisseklær i kalenderen – jeg hadde vel håpet på noen barske brannmenn ….

Så vær forsiktig med levende lys! Slokk når du går ut av rommet, om så bare et øyeblikk. Og plasser ikke tente lys i nærheten av gardiner. Eller aviser for den del. Vi fikk virkelig en demo i dag.

Lys.JPG

Jeg er veldig glad i å brenne lys. På hytta om høsten er det mye levende lys i sving, slik som her. De står langt fra gardiner, men vi er også ekstra forsiktige i et gammelt trehus.

 

2 tanker om “I fyr og flamme

  1. Jeg var lynrask, men det var flammene også! Og likevel stinket huset etterpå. Vi hadde gløtt på vinduet og ventialtoren i gang i flere timer mens vi var ute og handlet. Uff, det var en lett sjokkerende opplevelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s