En himmelsk overraskelse

Etter en dag med uteaktiviteter er man passe trøtt når kvelden kommer. Vi sitter i stua i hver vår stol og prøver å være oppe lengst mulig, men det blir mange gjesp … Rolf Terje skulle som snarest ut på terrassen og se i været før vi gikk og la oss i går kveld. Jeg hører han roper «kom og se nordlyset!» og hvilket nordlys! Ikke bare nordlys, men klar himmel med stjerner over det hele. Vi skjønte fort at her var det ikke tale om å gå og legge seg, så vi hyrte på oss varmedresser, grabbet en sekk med ved og for ned til den uferdige gapahuken ved fjæra. Der fyrte vi opp et lite bål og satt og beundret det himmelske lysshowet ei god stund utover. Til tider var nesten hele himmelen fylt av nordlys. Vi så på stjernene og vi så en satelitt som for over Kågfjellene i ei voldsom fart. Et par nattfly passerte også høyt der oppe og vi lurte på hvor de kom fra og hvor de skulle. Været var også forholdsvis mildt og ingen vind så det var absolutt til å leve med.

Jeg er ikke forundret over at turister kommer fra fjerne strøk for å beundre nordlyset, for selv vi som har vokst opp med det, synes det er fascinerende. Og når det blir sånn som i går kveld – stjerneklart i tillegg – blir det rett og slett magisk.

Himmelsk syn

2 tanker om “En himmelsk overraskelse

 1. Ja, det var nydelig i går kveld -vi var nok mer pinglat enn dokker. Var bare ute å konstaterte fint nordlys og at det var kaldt… så dyna:-)
  Her, litt lengre inn i fjorden driv vi fortsatt med matauk, det e nesten i meste laget, men artig:-)
  God helg!
  Hanna

 2. Matauk er gøy! Vi karre no til oss litt her ute i fjorden og, men tar det litt som det faller seg. Som du sier – det står jo der og byr seg fram.
  Riktig god helg!
  Janne og RT

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s