Feit mus med blank pels

Hos Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet leser jeg noe som må være gode nyheter for mange, meg sjøl inkludert. Ved Det helsevitenskapelige fakultet har man nemlig forsket på overvektige mus som var feitet opp på «junk food». Som eksempel på junk food nevnes hamburger, pommes frites og brus. Om det var denne dietten eller tilsvarende musene fikk, står det ikke i artikkelen jeg leste. Hjertet ble også svekket og evnen til oksygenopptak ble dårlig, ganske alvorlig altså. Poenget er at når disse feite, slappe og usunne musene ble utsatt for trening så skjedde det noe: Hjertet ble friskere, de ble mer løpevillige og ivrige, de ble slankere og pelsen ble blankere.

Altså: Det er en myte at man må være «feit og ferdig». Hvis man trener regelmessig kan man være feit og frisk! Og enda til blank i pelsen. Er ikke det gode nyheter, så vet ikke jeg!

Vil du lese artikkelen hos UiT, finnes den her.

Etter noen intense dager på jobb, er det helg for meg. Takk og pris for jeg hoster som om bronkiene holder på å løsne. Slitsomt å være sammen med folk da, veit hva jeg sjøl bruker å tenke når det kommer noen med hyppige hostekuler … Men vi holder på med en anbudsprosess og da må man være «på hogget». Det er mye å tenke på og mange detaljer å passe på – dette er utstyr vi må leve med i 10 år framover. (Ja, ikke jeg, hadde jeg tenkt!)

Så da gjelder det å bruke helga fornuftig. Ikke noe junk food, bare å samle krefter og «stelle pelsen» 🙂

Etter som jeg ikke hadde noe bilde av ei feit mus, får det heller bli min kjære katt «Mons» (RIP), som ikke var feit, men blank og fin i pelsen – til tross for nokså lite trening. Her i typisk positur.

When you notice a cat in profound meditation,
The reason I tell you is always the same;
His mind is engaged in a rapt contemplation
Of the thought, of the thought, of the thought of his name:
His ineffable effable
Effanineffable
Deep and inscrutable singular Name…..

(«Cats». T.S. Eliot, A. Lloyd Webber.)

Mons i typisk positur - versjon 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s