Det går opp og ned her i verden

På så mange slags vis går det litt opp og ned for de fleste av oss. Forrige torsdag reiste vi til Stockholm på langhelg og da gikk det selvfølgelig en god del opp og ned på flyreisen, som var via Oslo. Været i svenskenes vakre hovedstad var flott og vi koste oss stort. Dagen før vi skulle returnere til Tromsø, begynte det å gå skikkelig nedover bakke med meg – jeg fikk nemlig umiskjennelige influensasymptomer og dertil hørende luftveisplager. Man får se det positive i at jeg ikke fikk det den første dagen vi var der. Å reise når man er syk og slagen er en lidelse, synes jeg. Det er bare å putte i seg piller og stå han av.

Kom hjem på søndagen og stupte omtrent i seng og der har jeg stort sett oppholdt meg sia, utslått og nedslått. Jeg trenger ikke beskrive situasjonen i detalj, det er det vanlige «snørr og gørr». I dag er jeg imidlertid litt bedre totalt sett og bra er det for nå har Rolf Terje fått omtrent de samme symptomene som jeg hadde. Han er meget sjelden syk og borte fra jobb, og alltid mye kortere og lettere enn meg, men i går kom han hjem midt på dagen og la seg på sofaen så da gikk det nok litt «nedover» for han også.

I mellomtiden har barnebarnet feiret sin andre fødselsdag med kake, selskap og gaver. Fått bilder. Vi venter med stor utålmodighet på at vi skal bli så friske at vi kan få treffe henne og gi henne våre gaver («ponnien»!). Må nok prøve å få til litt Face Time på nettet – savnet er stort.

Gamla Stan

Koselig å rusle omkring i Gamla Stan, i sær hvis man går litt vekk fra hovedgaten.

Vakkert på Djurgården

Djurgården er omtrent midt i byen og et veldig vakkert område. Vi ruslet omkring og koste oss, veldig imponert.

Festlig museum

Festlig museum. Kommentar overflødig.

Kø foran oss

Ved Vasamuseet var det lang kø foran oss.

Kø bak oss

Etter hvert også lang kø bak oss

Like blid selv om det er kø

Lang kø, men vi var like blid! Svenskene var effektive og det gikk greitt unna. Vi angret ikke på køståing for Vasamuseet var virkelig verd å «køe» for.

Carl Gustav var ikke hjemme

Det kongelige slott i Stockholm er enormt, men ikke noe pent! Forstår godt at kongen og dronningen heller vil bo på Drottningholm. Vi tittet innom, men knugen var ikke å se …

Cosmopolitan

Om kvelden fordøyde vi alle inntrykkene med et godt glass i hotellets Sky Bar i 9. etasje. Flott utsikt over byen. Jeg drikker sjelden drinker eller cocktails, men slo til med en Cosmopolitan.

Remedier

Hjemme igjen ….

4 tanker om “Det går opp og ned her i verden

 1. God bedring, Janne! Håper vi sees snart. Torunn.

  Sendt fra min iPad

  Den 29. aug. 2013 kl. 14:57 skrev «Jannes verden» :

  >
  >

 2. Heisann, håper det går bra med dokker?? Vi hadde jo en flott tur til Stockholm, fine bilder – utrolig bra å være sammen med flinke fotografer på tur;-) Vi er på hytta no, nydelig ute, har fått litt bær i hus, håper på mer i morra.. God helg !!

 3. Heia. Ja, vi er no sånn passe. Jeg hoster som besatt, begynner å bli passe deppa av dette, må bare innrømme det. Fått vondt i ryggen også, går som ei gammel kjerring :)) Har vel hosta løs ett eller anna.
  Fin Stockholm-tur, helt enig, men merker jo at man blir eldre …
  Håper vi kommer oss på bærplukking neste helg. Fortsatt god helg til dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s