Der gjessene flyr

Bøndene er jo generelt lite glad for alle disse gjessene som har invadert jordene deres og tråkker ned avlingen. På Vorterøya har vi vel kun det ankepunktet at de driter noe så aldeles utrolig mye rundt husene og gjerne på terrassen om det passer seg sånn. Men det skal de ha – de er god mat. Tidligere har de ikke vært jaktet noe særlig på på vår lille øy, men i år er det flere jegere som har hatt suksess med gåsejakt. Hvorfor det heter «dum som ei gås» er meg ei gåte for de er slett ikke dumme, i hvert fall ikke sammenlignet med andre fugler.

Vi hadde den fornøyelsen å få smake kjøtt av gås for første gang i høst. Kjøttet er overraskende mørkt og magert og trenger en god saus, noe vertskapet Annbjørg og Odd selvsagt hadde sørget for. Jeg har spist en god del and og hadde vel trodd at gås skulle ligne litt, men det synes jeg ikke den gjorde. Veldig spennende og veldig godt.

Ferien er over og fire uker var ikke for mye. Det er lenge siden jeg har hatt fire uker i strekk på sommeren og jeg må si at jeg likte det godt. Jeg har nok tilbragt godt over ei uke til sammen i heimen i forskjellige ærend, det er ferie det også. Passe sosialt synes jeg det har vært etter at vi ble ferdige med den hersens malinga (som forresten ble riktig bra) – vi rakk en låvefest, en hyggelig naboaften, trivelig besøk fra Tromsø og rundet av med gåsemiddag på Solhauen hos fam. Olsen.

Nå nærmer det seg en viktig bursdag i familien, nemlig lilleknerta sin to-års dag. Besteforeldrene har fartet omkring for å finne noe morsomt til henne. Det er ikke så lett og vi endte opp med å foreslå for foreldrene at hun kunne få en ponni, en lys levende sådan. De tente visst ikke på ideen – noen som skjønner hvorfor? Riktignok bor de i leilighet i borettslag, men de har da garasje? Og naboer med plen.

Gyngehest

Hestehandel: Denne er ikke «ekte», men fin likevel. Lyd hadde den også. Hvis man trykket på det ene øret, vrinsket den.

Blomsterprakt

Blomstene i den gamle trillebåra har trivdes utmerket i sommer – en passe blanding av sol og regnskurer.

Gapahuk

Rolf Terjes byggverk, gapahuken tar form. Den skal ha torvtak og blir nok ikke innviet før neste sommer.

SONY DSC

Det var forhåpentlig ikke denne vi spiste forleden kveld? Flott fugl og godt smakte det.

Solnedgang over Arnøya

Alle disse fantastiske kveldene! Her sitter vi ute på «tropeaften», selskapet skimtes så vidt på terrassen ved huset.

Nydelig utsikt over Lyngenfjorden

Vakker dag med vakker utsikt innover Lyngenfjorden. I bakgrunnen til venstre sees Uløya.

 

Steinen spår.

Hjørdis sitt lille kunstverk har «steinvarsel».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s