Den fineste tiden på året

Midnattsol er fint og spesielt, men tiden etter midnattsol er faktisk den fineste tiden jeg vet om. Det har å gjøre med lysforholdene. Når det er midnattsol er det et intenst, hvitt lys hele døgnet (kan være!). Bilder tatt i skarpt sollys blir ofte litt «flate» og kjedelige, litt overskyet gir mye bedre fotolys. Nå når vi ikke lenger har midnattsol, blir det et helt annet spill av lys og farger og det er helt fantastisk. Jeg forsøker ofte å fotografere det, men det blir ikke alltid like vellykket.

Tåke er også noe som kan gi flotte bilder. Landskapet endrer seg og blir eventyraktig og bildene får fine gråtoner, nesten som sort-hvit foto.  Ikke lett å fange med kameraet det heller. Heldigvis lever vi i de digitale kameraers tid og kan bare knipse i vei – kanskje det blir et blinkskudd innimellom de mer trivielle.

Lyngstua

Lyngstua ytterst i Lyngenfjorden, kjent og kjært landemerke for oss som bor her i havgapet.

Skaga ei julinatt

Skaga ei julinatt. Det hvite huset er vårt sommerhus. I bakgrunnen Arnøya.

Julinatt

Vakker natt i slutten av juli

 

Hotell Maritim og Kiilgården

På tur med hurtigbåten kom jeg plutselig på at jeg har aldri fotografert Skjervøy enda så ofte jeg er der på tur til og fra Vorterøya. Så jeg ilte opp på øverste dekk og fotograferte hele Skjervøy sentrum fra båten. Her ser vi Hotell Maritim og Kiil-gården.

Skjervøy

Hus på Skjervøy rett opp av hurtigbåt/hurtigrutekaia. De som bor her har super utsikt over havna og utover havet.

Hotell i skodda

Det er stille på byggeplassen og «The Edge» står og venter på å bli gjort ferdig etter fellesferien. Hotellet skal åpne 1. mai 2014. Skodda kommer krypende inn sundet og får bygningen til å virke enda mer ruvende.

French Riviera er kommet på copy

Endelig ble det ferie!

2 tanker om “Den fineste tiden på året

  1. Blei jo skikkelig glad for å se dine lyseblå negler, og skjønte at nå er det ferie👍 Håper du er vel framme? Det har jo blåst smådjevla idag, iallfall har det flaksa en god del isoporplater fra nyhotellet… Kos dokker riktig nå når ferien endelig har starta, og som sagt vi kommer gjerne utover når det passer, og havet er noenlunde flatt ( ser du nyansene) 😄

  2. Noenlunde flatt, ja, men Fjordprinsessa er en stor og stødig båt og på onsdagsturen er det lite å grue seg for. Selv i går når Lyngenfjorden var riktig «arg», greide de å styre båten slik at vi merka forholdsvis lite. Dessuten er jo turen behagelig kort.

    Lurer no på kor lenge den blåfargen blir å sitte på 🙂

    Velkommen skal dokker være!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s