Pimping

Hallo, kjære lesere! Gomorn, fininger! Hei, skjønne lesere!

Joda, jeg leser jo litt forskjellige blogger og de som er på topplistene starter ofte med slike hilsener. «Skjønne lesere»? Ja, ja. De er vel «skjønne» fordi de skaffer klikk på bloggen og dermed mer annonse- og sponsorinntekter til bloggeren.

Men noen blogger er inspirerende og det er bl.a. slike som handler om hvordan man kan gjenbruke ting, hvordan man kan f.eks. bruke naturen til unik og ikke masseprodusert dekor. En som jeg liker godt er «IKEA hackers» – svoren IKEA-tilhenger som jeg er. Utrolig hva folk har fantasi og ferdigheter til. Noe er vel nærmest bare tull og tøys, annet kan man hente gode ideer fra. I det minste ganske morsomt å titte på av og til.

Så er det «Malingsdamene» eller «Maleriet fargehandel«, det er to foretaksomme damer som maler og dekorerer. De driver en fargehandel så de har jo rikelig tilgang på det som trengs av materialer. De er også  flinke til å beskrive prosessen i detalj slik at man kan kopiere den. Her er det selvsagt et element av reklame for egen virksomhet inne i bildet, men det er greitt når man vet det. Og det er den delen der med dekor jeg skulle ønske jeg var kommet til – litt dekorering eller som det også heter: Pimping. Jeg tenker altså ikke på rosemaling eller storblomstret tapet på en vegg.  Det er mer i retning av å male eller tapetsere den gamle furukommoden og gi den nye håndtak, et kjedelig bord kan få «ny» bordplate og holde mange år til – slike små overskuddsjobber skulle jeg ønske jeg hadde – ja, nettopp – overskudd til. Ser dessverre  ikke for meg at det blir i år heller.

Pause for denne malingsdamen mens et strøk tørker. På malingsboksen står det «overmalbar etter 6-8 timer ved 23 grader». Her er vel omtrent halvparten nå, ca. 12 grader, så fuglan vet når tid jeg kan ta neste strøk. På toppen av alt har jeg greid å vri den høyre hofta mi slik at et eller anna er kommet i klem og jeg kan ikke stå på foten for øyeblikket. (Passer godt å oppdatere blogg da.) Ikke så bra akkurat nå ….

Elvis stol

Elvis på en stol. En ide til å pimpe en gammel stol jeg har. Skulle vært malt, men jeg orker ikke tanken på mer maling. Ideen er fra IKEA Hackers og midt i blinken for meg, gammel Elvis-fan.

Jordbær fra i fjor. Foto: J.K. Bless

Jordbæra fra i fjor er enda spiselig og kan «pimpe» brødskiva, men det er nok på høy tid å få den ut av fryseren. I år blir det ikke frosset noe videre med jordbær her i huset – kanskje litt, den har en tendens til å bli liggende ubrukt.

2 tanker om “Pimping

  1. Oi, pimping hørtes interessant ut, har du pimpa den stolen??? Den var skikkelig fin… Og her er vi like fri for kveite, har sendt junioren ut med nytt kveiteva, håper det går bedre👍

  2. Har ikke pimpa stolen, men tenker det kan være et alternativ til den forb….a malinga. Har jo en stol som står rett ved døra heime i Sentrum Palasse og som jeg lenge har planlagt å male. Den er sterk kandidat for pimping 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s