Arbeidsleir

Hytteboka vår (på nett) har overskriften «Mellemjord – ferieparadis og arbeidsleir», og akkurat nå er det definitivt arbeidsleiren som dominerer. Siden vi kom onsdag kveld har jeg vært utafor døra i ca. fem minutter til sammen. Jeg overdriver ikke. Nå skal det jo sies at det har ikke vært noe stort savn akkurat det å gå ut for kulingen og regnet har pisket mot rutene helt til i går kveld faktisk.

Å renovere gamle hus er ingen rett fram jobb. Det slår aldri feil, det blir mye tenking og spesialtilpasninger. Vi har revet to innervegger på et soverom, fjernet gamle veggplater, isolert og slått på panel. Panelbordene er mye tynnere enn platene som var før så nå er takplatene «for kort» i forhold til panelveggen. De møtes ikke. Foreløpig vet vi ikke hva vi skal gjøre. Å legge på ei list nytter ikke, den er for tynn. Her må det tenkes!

Sånn går dagan. Vi maler og maler, to strøk på gammelt panel er mye jobb. Nå har jeg fjernet trappeneser av metall så vi kan få ei penere trapp, men der må det skrapes og pusses og males først. Og gulv i loftsgang kan ikke males før vi drar, det er nemlig ingen alternativ vei ut.

Ute gror alt over og blir enda mer villniss (les: frodig). Tror fuglene koser seg veldig med karten på ripsbuska, så det er da til glede for noen.

Er hyttelivet oppskrytt? Ja og nei, vil jeg si. Det kommer helt an på mange ting. Hytta som et sted å komme vekk fra hverdagen er ikke oppskrytt, uansett om man må vedlikeholde den av og til. Når det gjelder gamle hus med slik beliggenhet som vi har – tja, jeg vet sannelig ikke. Det er til tider mye jobb og vi blir ikke yngre.

Nei, ingen tid for blogging, tidsskjemaet må holdes! Kanskje vi rekker litt ferie også i år.

20130713-171946.jpg

Her er metallkanten fjernet av trappetrinnene og det er klart for videre behandling: Koste, vaske med «malervask», pusse litt med sandpapir og tørke vekk støvet. Deretter male_male …

20130713-172044.jpg

Sånn ser det ut litt over alt. Ikke så trivelig.

20130713-172140.jpg

Liten pause med havrekjeks og te gir ny energi.

20130713-172227.jpg

Gårdsplassen med omegn begynner å bli overgrodd. Døgnet har bare 24 timer og vi har begrenset med kapasitet.

3 tanker om “Arbeidsleir

 1. Dokker har jo en utrolig arbeidskapasiteten, kan vi hyre dokker til arbeid neste år?? Her orke vi ikke engang tanken på å male, så vi blir nok fortsatt å gå med senket blikk ett år til -iallfall. Skal vi prøve den nyeTapasrestauranten mandag eller tirsdag??
  Hanna

 2. Hei Janne! du kan tru eg veit ALT om det med opp- pussing av gammelt hus.Siden vi sist såes,har vi kjøpt et stort gammelt hus som vi har helrenovert de siste 3somrene.Eg er på FB.Der har eg lagt ut noen bilder,men der er jo ikke du.Har sotte og sett på hva dere «pusler»med.Hilsen Unni.

 3. Heia Unni.
  Det va no hyggelig!
  Hørte jo at dokker har kjøpt hus – kan bare tenke meg … Vi har jo og totalrenovert Mellemjord. Det må vi vel ha lov å si, selv om det har tatt mange år.
  Er ikke på FB, men nå nærmer pensjonen seg så da havner eg vel også der 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s