For en dag

-Og for et vær! Man prøver å tilbringe mest mulig tid ute og nyte det for dette kan være sommeren 2013 … hvem vet. Sånn er det å bo her nord.

Vi kom til sommerhuset i går kveld – som vanlig nedlastet med ting og tang som har samlet seg opp i løpet av vinteren. Blikkstille hav, solskinn og når vi kom i land på kaia slo duften av nyutspunget skog i mot oss og oppe i lia gol gjøken som besatt. Skuldrene senket seg straks.

Tar det aldri slutt med denne fraktingen av saker mellom Tromsø og Vorterøya? Nei, det gjør det ikke. Man bytter ut sånt som er slitt eller sånt som ikke fungerte så bra som man ønsket, og vi driver jo stadig med rehabilitering av huset. Nå er det etterisolering som pågår. Rolf Terje ligger på mørkloftet bokstavelig talt og legger ut plast og glava. Deretter skal han rive innervegger på loftene for å isolere der samt bytte to vindu. Vi må jobbe på ett rom av gangen ellers har vi ingen plass å sove. Det blir også rotete og småskittent over hele huset når man holder på med denslags arbeid.

Sånn er det på denne «feriekolonien». Jeg misunner (ja, ikke på en ondskapsfull måte selvsagt!) de som har nye hytter hvor alt er «på stell» og ikke minst – alt på ei flate. Jeg er ganske oppgitt noen ganger, det legger jeg ikke skjul på. Blir vel bedre når man får allverdens tid, tenker jeg.

I dag fikk vi i hvert fall grillet middagen ute. Det er mer enn vi gjorde på hele sommeren i fjor. I fuglekassa på fjøsveggen er det meget livlig og fugleforeldrene går i skytteltrafikk for å mate avkommet. Du verden som de strever! Vi betrakter det hele med (be)undring. Jeg funderer på å lage hull i fjøsveggen og fuglekassa og sette inn ei glassplate slik at man kan følge med passe diskret. Det hadde vært litt moro. Fuglekassa henger svært høyt på fjøsveggen og jeg er hvert år nokså  engstelig for hvordan det skal gå når ungene skal ut på sin første flyvetur. De får bare en sjanse. Har noen ideer der også, men må vel vente til andre prosjekt er ferdig.

Bringebær kanskje

Satte ned noen bringebærplanter som Rolf Terje fikk hos en kollega. Gjenstår å se om de begynner å gro.

Tulipanløk.

Disse ble planta i fjor høst, men jeg ser ikke det minste tegn til dem noe sted. Kan løkene ha frosset vekk i vinter?

4 tanker om “For en dag

 1. Kan ikke si at æ misunne han som styre på loftet no i denne varmen. Vi har heldigvis ingen store prosjekter på gang i år, så vi bare ferierer….. Har slutta å sette ned løk og knoll – tror det er jordrotta som tar de??

 2. Har ikke vært plaga med det her ute. I år tror jeg det må være tela som har tatt knekken på dem.
  Heldig er dere uten prosjekt 🙂 I morra skal han på loftet igjen, men han påstår det ikke er mye igjen og da er han ferdig der oppe. Gjenstår bare … resten.

 3. Gomorn frue. Jeg er en smule skamfull at jeg ikke er litt flinkere til å belese bloggen din. Men nå er jeg her.
  Gledelig (!) å lese at dere er i sving med plast/glava… Det må jo ligge en tanke bak det? Og hvis det stemmer med hva jeg tror, så er det flott.
  Ser også at du kommenterer hva/hvor mye dere ennå drar på av ting og tang. Nå har jo dere holdt på en smule lengre enn oss, og vi har sannsyligvis ennå et stykke igjen før vi reiser med håndbagasje. Denne gang er Posten i transport med 2 pakker, den ene på 10, den andre nærmere 20 kg. Pluss at vi har 2 kofferter på ca 22-25 kg hver (SAS!) – ferdig pakket. Ikke spør hva, klarer ikke på sittende rumpe å redegjøre for alt. Men det dreier seg om alt fra verktøy, skruer, div, div, litt(?) taxfree… Jeg er typen som liker å tenke/planlegge/drømme og handle inn det man trenger… Ja, sånn er nå det..
  Ellers oppfatter jeg at vi sees snart. Vi skulle jo være i sør, for å få med oss «sommermåneden» mai. Jaggu sa jeg smør. Hadde det ikke vært for alskens avtaler vi hadde, så hadde vi kastet de gamle billettene og reist for 2 uker siden. Dårlig planlegging? Nå er vi imidlertid klar og onsdag sitter vi på båten. Halleluja!
  Hasta la vista…

 4. Good day! Belesning er frivillig, vettu! Regner ikke med at det er SÅ interessant for verden hva jeg av og til driver med i «min lille verden». Men bevares – hyggelig med en kommentar! Og verdien er vel helst egenterapi.
  En høyst uvanlig mai måned dette, stadig nye rekorder.
  Trodde dere skulle komme på søndag, altså i morra, og at vi da møttes på kaia. Tviler på at vi er på farta onsdag igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s