So much to do and so little time

Jeg kunne jo ha sagt det på norsk: Så travelt og så dårlig tid! Jeg må innrømme at jeg synes det klinger bedre på engelsk – kanskje det er fordi det er noen nyanser i språket som jeg synes blir borte i oversettelsen. Det er ikke det at jeg har det så travelt, på ingen måte. Det er mer at det er så mye jeg har lyst til å gjøre, så mye som opptar meg som tiden ikke strekker til for. Spørsmålet er : Har jeg egentlig «tid» til å jobbe 3 dager i uka som jeg gjør nå? Nei, det har jeg ikke, men foreløpig vil jeg det. Det handler om interessante prosjekt som foregår på jobb, det handler om penger og det handler om en del andre ting som jeg ikke helt greier å sette ord på her og nå. «So little time» handler definitivt om at jeg nå er 63 år og kjenner veldig på at tiden renner ut og årene går fortere og fortere.

Hyttesesongen er i gang. Den startet i 17. mai og pinsehelga. I år er et sånt år hvor det blir mye jobb og hvor vi prøver å bli ferdig før ferien slik at vi kan nyte den uten alt for mye slaving. Rolf Terje driver og isolerer på loftet og vi skal bytte 2 vindu i loftsetasjen, noe som medfører en del maling og den slags. Jeg teller på knappene hva jeg skal gjøre med gangen og trappa opp til soveromsetasjen: Skal jeg sette i gang med totalrenovering, som er det som trengs, eller skal jeg si «nok er nok» og «det er bra nok!»? Gangen dvs. inngangen er jo det første man møter når man kommer inn til noen, det er førsteinntrykket.  Men det hjelper jo ikke hvor mye man renoverer hvis det ikke blir holdt i orden! Hvis trappa likevel er full av skruer og spiker og småting som noen har slengt i fra seg og gangen ser ut som en verktøybod…. Det hjelper ikke at ting har en fast plass hvis den faste plassen ikke brukes. Do you read me?

Verktøy

Bagasjen til første hyttetur hoper seg opp.

Strikketøy

Ikke akkurat bagasje – mer tidtrøyte på hurtigbåten.

Kongler på lerketreet

Ikke mye grønt midt i mai, men lerketreet på tunet har litt grønnskjær og i det minste kongler.

Grønne skudd

Man kan jo «jukse» litt og ta inn bjørkekvister. De sprang ut over natta omtrent.

Improvisert kjevle

Hytte eller ikke – til 17. mai MÅ det være kake. Jeg måtte kjevle en deig og da er en vinflaske hendig å ha. Godt vasket og med plastfolie rundt funket den fint.

Godsaker på 17. mai

Våre kjære naboer hadde en mer avansert 17. mai kake enn oss og vi ble invitert. På formiddagen satt vi på terrassen deres i sola og svettet mens vi koste oss med Ingebjørg sine deilige bakverk.

Grillselskap hos Gamst jr

Grillselskap hos Hjørdis og Terje på 17. mai. Vi slo sammen våre middager i anledning det strålende været og holdt det gående fra om ettermiddagen til midnatt. Etter hvert kom det flere til som også ville nyte denne flotte vårkvelden.

Feiring av nasjonaldagen

Innimellom formiddagsselskap og grillselskap hadde Rolf Terje sin egen måte å feire nasjonaldagen på … En varm og herlig dag var det.

God mat på Arctandria

Godværet har rast i Tromsø siste uke. Vi hadde rabattkort på «Arctandria» og koste oss med grillet tørrfisk før vi gikk en etasje ned og sluttet oss til «Skarven»s uteservering noen timer. Man må nyte hvert øyeblikk med sol her i arktiske strøk.

4 tanker om “So much to do and so little time

 1. Hei på deg
  Så flott dere har det med snø i fjellan og deilig sol og avslapping på terrassen. Så ut til å være en super søttendemai. Her ble det grønt på to dager. Grått og trist 16. og 18. mai var alt sprunget ut. Jammen en kort vår i år.
  Som jeg skulle ønske at det ikke var så langt i mellom oss…. Hadde vært så koselig å kunne tatt en kaffekopp på trappekanten.
  Ha en flott vår der nord.
  Hils alle kjente.
  Klem fra Nina

 2. Ja, vi har hatt noen fantastiske dager nå i mai og som sagt – man må bare prøve å nyte det. Kan være «sommeren 2013» vi har nå, man vet aldri .. = )
  Klem fra ho gammel-kusine i nord

 3. Flotte 17.mai bilder! Og sånn kjevle har jeg også brukt på hytta…hehe. Håper det kommer mange flere solskinnsdager din vei i sommer.
  Camilla 🙂

 4. Hei Camilla. Det er nesten litt flaut at jeg enda ikke har somlet meg til å skaffe kjevle til hytta! Er sjelden jeg har bruk for det og alltid masse å dra på når vi reiser dit, er vel derfor. Kanskje det blir i år 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s