Våryr

Må bare skrive om det! Alle som kjenner meg vet: Når det går an å gå på fot (uten ski) langs veien på Vorterøya, da er det vår for meg! Ja, jeg vet – det er litt sært for å si det mildt, men sånn er det og det kan dere synes hva dere vil om 🙂 I min alder er man ikke redd for å være «sær», det er herlig.

Siste dagen i høst. Foto: J. K. Bless

Slik så det ut 30. september 2012 da vi avsluttet sesongen. Grana til høyre i bildet blir antakelig fjernet i løpet av sommeren.

Nå tiner det i ei faderlig fart og første tur er under planlegging. «Trekkfuglene» skal nordover og «flakser med vingene» for å varme opp til turen. Det går bl.a. ut på å sjekke hva vi trenger å handle av livsnødvendigheter dvs. mat. Dernest går det ut på å sjekke hvor vi kan bestille ny fryseboks, solparasoll og annet «nødvendig». Det blir en varm sommer i år, vettu, og da må man ha parasollen klar 🙂  Og så Prosjektene – jeg er spent. Har sjøl ikke planlagt noe spesielt, men min livsledsager har sikkert noe på gang. Som vanlig. Sukk.

I fjor mistet vi mange langhelger på forsommeren på grunn av andre reiser og aktiviteter. Ingen slike planer i år så jeg håper på fint vær og mange turer.

Noen dager er spesielt gode og dagen i dag er en slik. Dvs. etter klokka 16 da jeg var ferdig hos legen. Alle kjenner vel til hvordan man kan gå og engste seg fordi man «kjenner noe» og sånn har jeg hatt det ei stund, men et besøk hos en spesialist som kunne se mitt indre la den ballen død og jeg er bare glad og lettet! I tillegg ligger fire blanke, ubrukte fridager foran meg og Vorterøytur vinker i horisonten. Sommersesongen står for døra. Jada, lettere euforisk her… Prikken over i-en ville være at lilleknerta (dvs. barnebarnet) evt. kommer innom med foreldrene, men det er usikkert. Man kan vel ikke forlange ALT he he he?

6 tanker om “Våryr

 1. Hei kjære kusine
  Har stor forståelse for din eufori. Her har vi hatt en fantastisk sommerdag fram til kl. 17, da kom regner igjen. Men tidligere i dag var det kaffe i t-skjorte ute. Høydaren for meg er bærrføttkaffe på en tørr terrasse. Da er livet godt å leve.
  Og jeg er glad for at din lille bekymring viste seg å være ubegrunna. Slikt er gode nyheter.
  Håper dere får fine dager og helger på V-øya. Skulle gjerne vært med en tur dit.
  Hils!
  Klem te dæ fra kusinen i Bergen, Nina

  • Kjære Nina. Du vet – med våre gener kommer bekymringen fort selv om man prøver å bruke fornuften. Vorterøya: Du er velkommen når som helst! Og når er det altså innedo og bad med varmt vann som gjelder 🙂 Ja, kaffe på terrassen med vaffeljernet surrende ved siden av, det er også en av livets små gleder ….

 2. Vel, noe var det vel, men ikke det man frykter mest. Vi får ta det når vi treffes. Temperatur å drømme om du har der, men nå er det vel nesa hjemover snart. Håper vi sees om ikke så lenge.

 3. Kor bra:-) Og no regner vi med ei strålende 17.mai- og pinsehelg både ytterst, og lenger inn i Lyngenfjorden…meteorologene lover jo opp mot 20 grader – det skal bli riktig så deilig. God helg til dokker Vorterøyværinger;-))

  • Og no er vi på plass med all vår bagasje. Står ikke på når man har sånne naboa som står på kaia med bil når man kommer rekanes .. Gamsten e gull verd!
   I morra må her gjøres litt reint, mye daue flue – æsj!
   Riktig god helg til dokker og! Håper det blir som lovet 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s