Byvandring

Hotell på kaia.  Foto: J.K. Bless

«The Edge» tar form bak «Skarven». Spennende å se resultatet.

Mack under ombygging. Foto: J.K. Bless

Mack bryggeri har gjort balsfjording av seg og de fraflyttede lokalene i Tromsø sentrum skal bli studenthus. Da må det ombygging til.

Gatenavn

Søndagsturen går ofte gjennom denne gata sør i byen. Det får meg til å tenke på den gang Nansen og Johansen på en polferd måtte dele sovepose ganske lenge på grunn av kulda. På julaften foreslår Nansen at de skal være dus (!) og da svarer Johansen: Det må jeg få lov å tenke over.

Skjer en del i lille Tromsø om dagen og enda mer skal det skje – om ikke så lenge. Hotell spretter opp over alt snart. Like bort i gata her er et nytt Smarthotell klart for innvielse om få dager. Sør i byen har Arthur Buckhardt konkretisert sine hotellplaner like ved Framsenteret – synes denne utgaven ser mye bedre ut enn den forrige, det såkalte T-hotellet. I Meierikvartalet ikke langt fra Grand skal det bygges hotell, Rica skal visstnok bygge på med en etasje eller var det to? Nede på kaia bak Skarven skyter Stordalens hotell «The Edge» i været i ei faderlig fart. Der jobbes det i flere skift alle ukens dager. Fra stuevinduet vårt kan vi se det vokse jevnt og trutt opp mot de 12 etasjene det skal ende opp med. Joda, det skal være mulig å få sove i Tromsø i årene framover. Om det nå er det man vil.

Og så venter vi på IKEA .. venter og venter. Med ujevne mellomrom skriver avisa at de fortsatt vurderer tomter og at «det er enda ikke tatt en endelig avgjørelse». De vil vel bare holde oss varme i trøya og IKEA langt framme i hukommelsen.

Sjefens ass

Mye moro man kan lage sjøl!

Men det vi venter aller mest på og har ventet på nær sagt i årtier, er ny havneterminal på kaia i sentrum av byen. En skandale er det at reisende til og fra Tromsø ikke har et sted å være mens de venter på hurtigruta, hurtigbåten eller annen kommunikasjon for den del. Byens kafeer er sikkert glad for det. Nå er den nye kaia fiks og ferdig, men oppå den står en diger plasthall, det er det hele. Resten hviler hos riksantikvaren og der hviler det vel godt fremdeles. Bevare meg vel – i dobbel forstand!

Dette skriver jeg mens jeg prøver å roe meg ned litt for nå bruser det! Om få dager står vi på Telenor Arena og hyler som andre «belibere» 🙂 – med den forskjell at han vi skriker på ikke er 19 år. Han er 63 og vi er The Congregation of Bruce.

Man har ikke mer moro enn man lager sjøl, det tror jeg det er full enighet om både på scenen og foran den.

Oppdatert: VG nett skriver at folk begynte å stille seg i kø utenfor Telenor Arena på onsdag! De vil sikre seg plass i fremste rekke. Nei, det der er jeg nok for gammel til – nå er det sitteplasser som gjelder 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s