Lurer meg sjøl

Ja, jeg lurer nok meg sjøl litt når jeg sitter og blar i hageblogger, ser på bilder og leser. Utafor vinduet laver snøen ned og det er sannelig nok av den fra før også. Men – man kan jo drømme seg vekk et øyeblikk eller to. Saken er at jeg er luta lei vinteren nå, så lei at jeg hadde gjerne straks satt meg på et fly til varmere strøk  om jeg hadde kunnet. Jeg er ikke noe glad i vinter, men man gjør jo det beste ut av det siden man nå en gang bor der man bor. Evig sol og sommer er jo heller ikke noe å trakte etter (?).

Det er som det pleier å være på denne tiden av året: Jeg begynner å tenke på sommerhuset og hvordan det står til der. Vi har ikke vært der siden sist i september i 2012 og kommer nok heller ikke dit før litt ut i mai, avhenging av når snøen begynner å tine så mye at man kan gå på veikanten. Det er ganske lang tid altså. Rolf Terje er nok enda mer giret enn meg på å komme seg utover og det er min «skyld» at vi ikke er der i påsken.

Har litt av hvert på timeplanen som vanlig. Det er nok å ta av! Gubben har gått nokså høyt ut på banen med den gropa han graver nede ved fjæra og som skal bli grillplass, har jeg blitt fortalt. Han må nok gjøre den ferdig for nå er det litt for mange som har hørt om den …  Så håper vi selvsagt på så pass bra vær at vi kan innvie det nye terrassebordet som Rolf Terje bygget i fjor. Det er digert for å gi plass til mange så det må vi teste. Teller voldsomt på knappene om vi skal starte med noen av hans isoleringsprosjekt, vet sannelig ikke. Hvor mye skal vi være der ute på vinterstid i framtida? Det er vel det det koker ned til som vanlig 🙂

Hageblogger, ja, det blir nå mest å se på bilder. Jeg passer meg for noen overambisiøse hageprosjekt. Vi skal sage ned ei stor gran på tunet. Den skygger litt for sola og for naboene – vi må jo se hverandre. Littegranne  blomster må jeg også ha, litt farger i alt det grønne. Og når jeg kommer til hovedstaden litt seinere skal jeg innom Finn Schjøll og kjøpe meg en fin hagegris som jeg så i fjor, men ikke hadde kapasitet til å drasse med meg (håper han har den enda). Tung og solid var den nemlig. I år skal den få bli med nordover og holde froskeprinsen jeg kjøpte i fjor med selskap. Noe stæsj må man jo ha.

Travelt på jobb og et evinnelig ryddeprosjekt her heime. Midt oppi dette spørsmål om å tenke på neste nr. av «Vorterøynytt». Dsjisøss! Er ikke alt på facebook da?

Solid bord med plass til mange.

Solid bord med plass til mange. Været i fjor sommer var ikke slik at innvielse lot seg planlegge.

Sommer, sommer!

Sommer, sommer!

En pust i bakken

Drømmer han om grillplassen, tro?

Gapahuk. Foto: R.T. Enoksen

Er det slik det skal bli? Her er i hvert fall ideer å hente.

Snøstorm på Skaga

Dette er vel nærmere dagens virkelighet.

Tromsø havn. Foto: R.T. Enoksen

Vinter i Tromsø havn.

Snart kommer vår lille «dessert» med foreldre – da har hun all vår oppmerksomhet.

Reklame

4 tanker om “Lurer meg sjøl

 1. Hei,lenge siden sist. Fant endelig «igjen» bloggen din så nå har jeg lest meg opp. Koselig lesing! Dessertene våre har vært plaget av diverse virus og vannkopper, så vi har steppet inn 🙂 .
  Vi blir på Senja i påsken og drar til Spania 9.april.
  God påske til dere

 2. Hei Torunn. Hyggelig å se deg her. Spania igjen – så rett dere gjør! Da kommer dere vel ikke tilbake før det er vår ? 🙂
  God påske og god tur, vi sees!

 3. Gomorn frue. Leeenge siden. Både her på bloggen og face to face… For ikke å snakke om egen «blogg»..
  Vel, vi er nå her ute i snø- og vintermiljøet på øya. Og som vet hvordan kan være vær-messig på denne tiden av året. Alt fra kuling/storm rundt hjørnet til snø og som nå; strålende sol og helt vindstille. Akkurat nå…
  Og såkalt travel, må vite – alt fra vedkjøring, traktorpussing, fiske-foredling, mindre innvendige monteringsjobber mmm. Og ikke minst, kakling med naboene. Møtes man ikke tilfeldig, oppsøker man de. Når de kommer fra sjøen, må man jo orientere seg om fangsten, hvor mange garnlenker de har ute, om de fikk på «djupta» eller om han sto grunnere… Så sånn går dagan..
  Vi har jo bodd noen år nå, og det nærmer seg vedlikeholds- fasen. Etter påske er det oppmaling av badet, pluss at hele hyttetaket må få seg et strøk eller 2 med panellakk… Så det å være pensjonist er ikke noe latmannsliv her ute…
  Nuvel.
  NB! Nå kommer han med en snøeling fra vest – og den strålende sola vi hadde på morran er vekk! Nå, vi står han av…

 4. Gomorra. Lenge sia, ja, på bloggen og. Jeg er ikke så flittig å blogge for tia og det er visst ikke du heller … Annet å gjøre, ser jeg! Å være pensjonist er altså ikke noe latmannsliv – kordan fikk man tid til å jobbe?? Det handler jo ikke nødvendigvis bare om å late seg, men om å eie sin egen tid.
  Ser fram til våren (sukk!) og at man kan begynne å benytte onsdagsbåten.
  Vi kakles!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s