Fire dager før jul

20.12.12: Det er fire dager til jul og jeg har sannelig ikke gjort stort av juleforberedelser. Ja, det er egentlig ikke til å tro hvor lite som har skjedd her i huset. En del julegaver har vi riktignok kjøpt, noen er sendt av gårde og andre skal pakkes inn, men utover det – nada. Får jeg panikk? Slett ikke. Det er som det bruker å være og jeg vet at alt kommer «i boks» til slutt. Småkaker – eller kaker i det hele tatt – er vi lite interessert i så det er ikke noe å stresse med. Litt godsaker kommer det nok på fatene, til pynt om ikke annet, men stort sett satser vi på ordentlig mat å fylle magen med. I byen er det i grunnen en ganske rolig stemning og folk er blide og hyggelige, gleder seg til jul i stedet for å mase og kjase.
I formiddag da jeg kom ut av huset, måtte jeg stoppe opp og se meg om. Det var en fortryllet, for ikke å si fortrollet, stemning med et meget spesielt lys. Det blir jo ikke helt dagslys, bare en slags halvskumring, og lyset var helt rosa. Veldig eventyraktig, synes jeg. Seinere på dagen gikk jeg ut med kameraet for å forsøke og fotografere det, men det er ikke så lett å holde kameraet rolig lenge nok. Jeg burde nok hatt stativ. I morgen 21. desember klokken 12.12 er det på det mørkeste, skriver astronomen Røed Ødegård.

Jeg synes egentlig ikke det er rett å kalle dette for mørketid, det er mer tiden for fantastisk og fortrollet lys.

Trolsk stemning og eventyrlig lys i formiddag i Tromsø.

Trolsk stemning og eventyrlig lys i formiddag i Tromsø.

Domkirka og månen, sistnevnte skimtes så vidt innimellom greiene på treet.

Domkirka og månen, sistnevnte skimtes så vidt innimellom greiene på treet.

Den gamle "rødbanken" ligger badet i det rosa lyset.

Den gamle «rødbanken» ligger badet i det rosa lyset.

Enda en bank. DNB sitt splitter nye bygg ligger og pranger i Grønnegata.

Enda en bank. DNB sitt splitter nye bygg ligger og pranger i Grønnegata.

Den var fin. Juleønske?

Den var fin. Juleønske?

Skulle du sett - er det gammelmonsen som har fått bøte med livet? Minner litt om en mopp, synes jeg. Fin på sin egen forunderlige måte.

Skulle du sett – er det gammelmonsen som har fått bøte med livet? Minner litt om en mopp, synes jeg. Fin på sin egen forunderlige måte.

Sør i Grønnegata skimter vi skiltet til Mack, som nå har gjort balsfjording av seg og ikke greier å levere øl til butikken og restaurantene i Tromsø midt i en av høysesongene. Prøver nå å støtte så godt vi kan ...

Sør i Grønnegata skimter vi skiltet til Mack, som nå har gjort balsfjording av seg og dessverre ikke greier å levere nok øl til butikkene og restaurantene i Tromsø midt i en av høysesongene. Prøver ellers å støtte så godt vi kan ved å være ølpatrioter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s