Den beste tiden på året

15.12.12: «It`s the most wonderful time of the year», synger Diana Ross på en juleplate vi har. Og det kan jo kanskje være rett, vanskelig å gradere. Synes det er bare gode tider, jeg, for oss her i melk og honning-landet Norge. I hvert fall så lenge man er frisk og har helsa. Og da snakker jeg ikke om tett i nesa og slike banaliteter! Det gjelder å beholde perspektivet.

Vi er godt i gang med å prøvesmake julens delikatesser i den grad man kan snakke om slikt nå til dags. Kjøper vi ikke delikatesser året rundt? Her hos oss prøver vi å holde litt igjen for at det skal være noe som er forbundet med jul. Det er ikke så lett for fristelsene er mange. Nå er det bare vel ei uke igjen til kvelden så da kan vi vel begynne å prøvesmake litt mer. Det blir nå til at man koser seg det meste av desember på forskjellig vis og det trenger vi vel for å komme gjennom mørketida. God mat og mye lys og hyggelig selskap – det er oppskrifta.

Noen tar`n helt ut. Ideer til å pynte på hytta kanskje?

Noen tar`n helt ut. Ideer til å pynte på hytta kanskje?

Ved lunsjen i dag sa jeg til gubben at før tenkte jeg alltid at en eller annen gang skal vi feire jul på hytta, men nå tror jeg ikke på det lenger. Jeg er blitt eldre og latere, sånn er det bare, og jul på hytta innebærer nokså mye mas og kjas i forkant. Tenk på alt vi må handle inn og ha med oss «og vi har jo ikke skuter». Sa jeg. (Dessuten er det dette barnebarnet da – juleengel nummer en.) Han innvendte da at når vi pensjonerer oss helt og har all verdens tid, da kommer vi til å ha skuter. Javel, jeg er nå ikke så sikker.  Vi er ikke alltid helt enig om prioriteringene, som noen lesere av denne bloggen vil vite! Nå er jeg akkurat så vidt ferdig med å pusse opp alle soverommene på hytta, sparkle, male, nye gardiner og alt det der.  Da begynner han å true med å etterisolere over alt i soveromsetasjen, noe som betyr å rive av veggplatene og for meg å starte helt fra bunnen av med sparkling, pussing, maling, gardinoppheng osv. Det med etterisolering henger altså sammen med det å ha skuter.  Noen som ser den forbindelsen? Altså: Hvis vi skal være noe på hytta om vinteren, så MÅ det isoleres bedre i store deler av huset. Og likedan MÅ vi ha framkomstmiddel hvis vi skal være der noe mer enn ei kort helg, alt for mye å frakte fra kaia ellers.

Den som lever får se. Utviklingen går sin gang og vi finner vel ut av det når den tid kommer. Vi har litt ulikt syn på en del ting, ikke uvanlig, og jeg skal ikke utelukke at jeg kan ta feil. Jeg kan tydelig huske sist, det var vel i 8. juni i 19.. he he he (spøk, ironi, morsomhet) nei, så ille er det altså ikke.

En riktig sur vind i dag og noen har vært så vennlig å låne Nansen et skjerf.

En riktig sur vind og noen har vært så vennlig å låne Nansen et skjerf.

Den kanskje beste tiden i uka er lørdager etter lunsj. Shoppingen er unnagjort, kjøleskapet er klart for helg, kaffekoppen er full og avisbunken ligger klar til gjennomgang. Noen ganger kommer barnebarnet innom en tur på denne tiden, har foreldrene evt. bare mor med, og sprer lys og glede hos besteforeldrene. Denne helga er hun hos de andre besteforeldrene og gleder dem, samt at hun får treffe små fettere og kusiner og bli bedre kjent.  Klar for «gjennomgang» er også noen julekort. Det er på høy tid. Nå sender jeg ikke så mange på gammeldags vis, veldig mye går ut på e-post, men noen håndskrevne blir det. Litt koselig det også.

God helg til alle!

2 tanker om “Den beste tiden på året

 1. hehe..Gomorgen. Likte avsnittet vedr. samtalen med gubben under lunsjen. Nå skal ikke jeg «fyre under» på noen måter, men det med sparkling, maling osv er «kurant» i disse dager. Nå får man ferdigmalt «panel», ferdigmalte lister mv. Dog litt synd mht det forrrige arbeidet…
  Når det gjelder «alt» som skal handles inn, skjer jo slikt elektronisk i disse dager. Og scooter. Ikke i disse «istider». Da må man bare pigge atv’en. Med den kompetansen som nå finnes, og med vekstedplass på Hauen mekaniske, så fikses den fhv greit ja.
  Nuvel. Du gjennomskuer vel at jeg bare argumenterer for å være her om vinteren. For oss passer det utmerket. Vi har godt hus, pigget ATV, mail (for varebestilling) og lys i grana. Nå skal vi være til «ut i januar engang..». Så tar vi oss (kanskje) en tur til urbane strøk, før vi reiser nord igjen uti februar en gang…
  Jaja, som du sier, tiden får vise litt vei..
  God advent!

 2. Gomorra på solskinnsøya! Fyr i vei du, denne diskusjonen gjenoppstår med ujevne mellomrom både ved matbordet og her 🙂 Jeg skal ikke gå i detaljer, men det handler vel litt om hva man ønsker å bruke tia si på? Og det er nok stor forskjell på å ha ei ny, varm og nesten vedlikeholdsfri hytte og en trekkfull, gammel «raillsjå» som aldri blir helt tipp-topp uansett hvor mye fritid man bruker på den.
  Jeg tror perspektivet vil endre seg litt når vi blir heltidspensjonister med maaasse tid.
  Fortsatt god advent!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s