Mistet piffen

12.12.12:  Julestemning i god gjenge og mye futt i den gamle kroppen. Kommer så et illsint virus (?) og har den frekkhet å slå seg ned i mine sinuser. Der har det herjet nå i nøyaktig 12 dager, tett som fy i hodet og dets hulrom, snørr og hoste av en annen verden, skikkelig slitsomt. «Du tror det ikke før du ser det» eller «hører det»! Tok mye energi det der og enda ikke bra – så blir det jul i år, tro?

Og på denne dag er det akkurat 10 år siden vi flyttet inn i denne leiligheten. Fra utbyggers side var tidspunktet for overtakelse satt til 12.12 kl. 12 og det ble det nesten på en prikk, dvs. klokken var vel 17 når vi sto i døra her med flyttelasset. Ikke så værst overholdelse av tidsfrist når man tenker på for et stort prosjekt dette var. På forhånd var jeg veldig engstelig for at jeg ikke skulle bli å trives her. Jeg trivdes jo så kjempegodt i huset vi hadde bodd i i nesten 15 år, det kunne da ikke være mulig å trives like godt noen andre steder? Det var mulig, skulle det vise seg. Jeg har aldri angret en dag på at vi tok spranget og flyttet og vi trives kjempegodt her. Perfekt for oss.

Artig å mimre litt også. Forhistorien er at vi hadde begynt å tenke på å kvitte oss med hus og flytte til sentrum. En av hovedgrunnene til det er at vi trafikkerer ganske mye med hurtigbåten i sommerhalvåret, alltid lastet til ripa med alt mulig som skal til hytta. Da blir man helt avhenging  av bil og det ønsket vi å komme vekk fra. Dessuten var det alt for mye å holde orden på, vaske og varme opp for bare oss to etter at arveprinsen flyttet ut. Hage og plen og slikt skal jeg nå ikke nevne. Jeg hadde fått «inside information» om at Mack skulle bygge om en del av sine arealer til leiligheter. Flott ned mot sjøen og svært nær kaia, midt i blinken for oss. Venta lenge og vel, ingenting skjedde, til slutt ringte jeg litt rundt og sjekket. Nei, det var ingen avklaring med noe som helst så ikke noe å vente på altså. Dukket så dette prosjektet opp, Sentrum Terrasse skulle barnet hete. Det så jo fint ut – og nær hurtigbåtkaia var det også…

Ei lang historie kort: En vakker dag Rolf Terje tilfeldigvis befant seg utenlands, fikk han ei melding på mobilen fra meg: «Der ble du et par millioner fattigere»! Avgjørelsen hadde modnet ei tid og nå var det ikke noe å vente på lenger, bare å signere kontrakten.

Når jeg tenker etter tror jeg sannelig vi må ta en liten skål i kveld, på en nesten helt vanlig onsdag 🙂 For en vellykket transaksjon, for 10 gode år i Sentrum Terrasse og for at vi fortsatt er her i minst 10 år til!

Vårt koselige lille krypinn. Og det er ikke den røde  i forgrunnen jeg mener.

Vårt koselige lille krypinn. Og det er ikke den røde i forgrunnen jeg mener.

2 tanker om “Mistet piffen

  1. Gratulerer med jubileet!
    Godt å høre at du/dere ikke har angret. Jeg vet flere… Hus og hage har sin sjarm, i visse epoker her i livet. Men som du sier, når arvingen(e) flytter ut, så er det en milepæl. Og man starter en ny epoke.
    God bedring!
    NB! I dag er det kuling/storm her. Syns det er greit jeg. Noe man (jeg) savner i sør-øst, er vinden. Du blir lei av bare stille vær…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s