Tidlig ute

Her i huset blingset vi litt på datoene og hengte opp adventsstjernene ei uke for tidlig.

Her i huset blingset vi litt på datoene og hengte opp adventsstjernene ei uke for tidlig.

30.11.12: Siste dagen i november og vi går inn i desember, den virkelig julemåneden. Handelsstanden har jo hatt «jul» i flere uker allerede, de må vel tøye årets  beste salgsperiode så lenge som mulig. Julegatene i sentrum ble tent for ei uke sia og det er riktig koselig med mye lys i den mørkeste tida av året. På en dag som i dag med klarvær er det mye annet nydelig lys å se også.  Himmelen oppviser de vakreste nyanser fra mørkeblått til himmelblått, rosa, orange og fiolett.  Fra vinterhagen  har vi utsikt rett mot sør og det er en nytelse å bare sitte og betrakte dette «maleriet» som endrer seg hele tiden. Jeg gleder meg faktisk til denne tiden hvert år.  Jeg har forsøkt å fotografere det, men det er ikke så lett, så bedre da å bevare det i hukommelsen.

I starten på adventa  (den begynner vel strengt tatt ikke før 1. søndag i advent, som er i overmorgen) har jeg i år fått med meg noe helt nytt, nemlig tyske julemarked. De er jo verdensberømte i sitt slag. På en jobbreise i Tyskland kom vi innom 2 byer hvor julemarkedet akkurat hadde startet og hvor vi rakk å spasere gjennom og føle på stemningen. Det var  morsomt og «gemütlich», god stemning, alle blide og hyggelige, kanskje noe skyldtes den gode glühwein-en, hva vet jeg.  I Frankfurt hørte jeg både spansk, fransk, japansk og andre fremmede språk i markedsvrimmelen så der var det nok en god del turister.  Nå funderer jeg virkelig på å ta en oval weekend der på julemarkedet 2013. Vår alt for korte visitt der forleden ga mersmak.

Her lager de glühwein med rom. Mmmm .. alt for god!

Her lager de glühwein med rom. Mmmm .. alt for god!

Vær min prins

Sei mein Prinz! Godsaker å kjøpe over alt.

Juletreet i Frankfurt.Det er 28 meter høyt og har over 5000 lys. Lurer på hvordan de får alle på plass?

Juletre i Frankfurt. Det er 28 meter høyt og har over 5000 lys. Lurer på hvordan de får alle på plass?

Vil ha

Flere steder var det boder med et fantastisk utvalg av adventstjerner i alle farger og fasonger. Jeg hadde alt for lite tid til at jeg kunne bestemme meg for en eller to av alle disse.

Og det ble Miranda!

Litt typiske «spontankjøp» blir det på et slikt sted, i sær når man har knapt med tid. Her ei dekorert lita trefjøl til barnebarnet, navnet graveres inn på stedet. Hva hun skal bruke den til? Tja, når hun blir litt større kan hun vel ha brødskiva på den.

Nesten litt amerikansk stil over dette. Masse folk og god stemning.

Nesten litt amerikansk stil over dette. Masse folk og god stemning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s