På`n igjen

02.12.12:  Det drar seg til med Europeiske datoer for «The Wrecking Ball Tour» i 2013.  Det har veldig lenge gått rykter om en forlengelse av 2012-turneen til Bruce og E-Street Band, men rykter er rykter, datoer er noe helt annet. Nå begynner altså lista for mai, juni og juli å fylles ut og jeg er på alerten. I går startet billettsalget for en del steder – Italia, Nederland og Belgia – men jeg venter og håper på skandinaviske konserter. Det er nokså usannsynlig at de ikke vil besøke skandinaviske steder så heng med! Kunne forsåvidt godt ha tenkt meg å dra på konserter i Spania, Tyskland, Skottland eller Irland for den del, men jeg er for gammel, føler ikke at jeg orker den slags lenger.

Det vil aldri la seg gjøre å forklare hva som er så spesielt med en Bruce Springsteen-konsert. Det oppleves. Jeg tror ikke det er mange – om noen? – artister som kan gi sitt publikum den samme opplevelsen, den samme følelsen, den samme kontakten. Ja, vi var 40000 på Valle Hovin, men konserten traff en midt i sjela på en veldig personlig måte. Da snakker jeg ikke om de irriterende folkene som bare er der for å drikke øl og skravle med sidemannen for i ettertid å kunne skryte av «jeg var der».  Jeg snakker om de som var der for konsertopplevelsen, musikken, historien, kontakten. Det er en åndelig greie, ikke i religiøs forstand, men i storhet. Mye kan sies om dette. Etterpå – etter godt over 3 timer (nå sist 3 timer og 47 minutter) – sto vi der, utmattet, slitne, lykkelige, nesten uten ord og lurte på: Hva faen var det som hendte?! Hva traff oss?! Hva gjør vi nå?

Så nå er det forhåpentlig på `n igjen og det med glede. Ikke mye som gjør en euforisk i min alder så det er bare å ta til seg med åpne armer det man kan få – så lenge det varer.

Stemningsbilde fra Valle Hovin sommeren 2012.

Stemningsbilde fra Valle Hovin sommeren 2012.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s