Ti års utrenskningen

20.11.12:

Det er jaggu ingen spøk: Etter 10 år i denne bopelen er det på høy tid med en større ryddesjau. Boder og gjesterom, skuffer og skap – her skal det kastes uten sentimentalitet! Er det ikke merkelig – straks et rom står ubrukt og døra er lukket, så blir det et roterom. Hos oss har det skjedd med vårt kontor/gjesterom. Av forskjellige grunner ble kontordelen (les: Mac-en) flyttet til stua i sommer og døra til kontoret lukket igjen – den står vanligvis åpen og er en del av leilighetas åpne areal. Jeg synes det blir luftigere slik. Dessuten – med den kvadratmeterprisen det er for leiligheter i Tromsø må man la minst mulig areal være «dødt».

Nå er det imidlertid blitt aldeles uframkommelig der inne og vi bare MÅ gjøre noe. Dermed har det tvunget seg fram en generell ryddesjau. Den må nok innbefatte boden i kjelleren også. Det er jo ikke sesong for å reise til Vorterøya og lagre ting på låven ….kremt.  Med en gang støter vi på første «sentimentalitet»: I boden har vi bl.a. to store julenisser, en mann og en kone, håndlaget av en tidligere kollega, har pleid å stå i gangen og ønske velkommen ved juletider. Rolf Terje vil kort og brutalt kaste dem i kontaineren, jeg vil – ja, gjett! – spare dem til våren og sette dem på låven. De er jo fine, det er bare det at vi gidder ikke pynte så voldsomt til jul lenger. Vi vil ha færre saker framme, mindre å pakke bort 2. januar.

Rot på kontoret for tiden. NB! Gjelder ikke de to vinflaskene til venstre. De står der fordi rommet har passende temperatur for rødvinen.

Alt skal vekk! Ulidelig stygge ringpermer hulter til bulter. VB står det på noen, det er Vorterøy Bygdelag sine greier.

Typisk souvenir?

Typisk 70-talls servise. Det er «Eystein» fra Porsgrunn Porselen. Nesten uslitelig, vi bruker enda tekoppene i samme serie daglig.

Hvor mange telysestaker trenger man egentlig? Disse har passert nåløyet og blir med videre, men nesten like mange er forsvunnet ut.

Er vi ikke søte? Fått i gave av arveprinsen da han kom hjem fra speiderleir på Rognan i 1987. Veldig rørende – tenk at han tenkte på å kjøpe gave til foreldrene. Blir nok aldri kastet av oss.

Så har vi kategorien «artige» souvenirer. Dere vet? Slike ting som var veldig fine og morsomme i butikken på Mallorca eller i Madrid, men som aldri riktig har latt seg bruke til noe i vårt liv. Jeg ser på ei spansk vinmugge av glass med en lang, tynn tut – den satt jeg med omtrent på fanget på flyturen heim. Har den noen gang vært i bruk? Mmmm, don`t think so! En søt liten potteskjuler (her snakker vi blomster altså) kjøpt i en artig liten butikk i ei sidegate i Madrid, aldri riktig kommet til sin rett, den er for liten for de fleste behov.

To gode plastnett med diverse er allerede gått i kontaineren og et syttitalls kaffeservise er pakket ned og skal reise på landet til våren. Kan jo bli kjekt å ha i Rolf Terjes nye gapahuk ned i bakkehellinga. Kaffe med nogo attåt i midnattsolen, ser det allerede for meg. Omtrent slik jeg så for meg den spanske vinkanna og i si tid …

2 tanker om “Ti års utrenskningen

 1. Halloien du.
  Ja, sukk, kjenner meg igjen. Vi er nå ennå fersk i leilighet, men da vi flyttet ut av huset, var det bare å «klipe auan igjen» – og la det stå til. Og vet du hva, jeg/vi har ikke savnet noen ting. Ikke en eneste!
  Her i vårt nye krypinn var det 2 boder (+ en felles). Den ene rev vi til fordel for større kjøkken, mens den andre er i behold. Og for å få sakene inn i den gjenstående, så måtte containeren hjelpe til. Og det beste er, når jeg er der ute (i boden) føler jeg meg fri. Fri fra alt jeg/vi hadde i garasje/loft/kjeller. Deilig!
  Nå skal jeg også innrømme at noe er kommet opp til øya. Men ikke så mye stuet bort. Unntatt traktordeler da. Men det er jo viktige ting..hehe..
  Lykke til videre.

 2. Fri – ja, det er ordet! Og etter denne runden skal jeg kjenne meg ganske så fri. Det er alle disse tingene man tror man skal bruke og så gjør man det ikke. Og da snakker jeg ikke om traktordeler. Langt i fra.
  Hatt en morsom dag og passet lilleknerta noen timer, følt meg som en ordentlig bestemor. Hun har mer energi enn meg, det er sikkert og visst…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s