Opp som en hjort og ned igjen?

11.11.12:  Overskriften har ingenting med vår kjære ordfører Hjort å gjøre. Han har et navn som er lett å lage ordspill på og i starten av ordførerkarrieren krydde det av mer og mindre fantasifulle kombinasjoner i avisene (f.eks. av typen gjort=hjort). Neida, det handler mer om en slags «utbrudd» av energi som jeg noen ganger kan få.  Da vil jeg gjøre alt det jeg ikke har gjort hittil i dag/uka/måneden osv. Best å rasjonere på kreftene – det er jo allerede søndag ettermiddag. En del folk jeg kjenner har jo energiutbrudd omtrent hele tia, det går over min forstand hvordan de orker, men – vi er jo alle forskjellige heldigvis.

Litt sild og litt til. Endelig fikk vi tak i den ettertraktede matjessilda, måtte til Dragøy på Jekta for å få det. Her får den trone alene på et fat og utstråle både indre og ytre skjønnhet! Legg merke til bordenden som en omsorgsfull pappa har polstret, det er lilleknertas sitteplass når hun er på besøk.

I går hadde vi høstens første sildeselskap. Kanskje det er der energien kommer fra – fra silda og fra det gode selskap. For sånn er det, man får energi av å være sammen med hyggelige mennesker mens andre igjen kan suge energi ut av deg. Mennesker fra den siste kategorien har jeg lært meg å unngå mest mulig, i hvert fall forholde meg bare høyst nødvendig til dem. Det er nå heldigvis de færreste, synes jeg. Det skal innrømmes at energien min kanskje ikke var helt på topp da jeg våknet i morres, kroppen ville bare ha te, ro og hvile utover formiddagen. Det skyldes helt sikkert en overdose omega …

I dag er det halvdelen som lager middag. Her i huset funker matlagingen slik at mandag til onsdag er det den som kommer først hjem som lager middagen. Torsdag og fredag har jo jeg fri så da lager selvsagt jeg maten. Lørdag og søndag er det «etter avtale». Menyen i dag var «Jamies langtidsstekte lammebog», ei oppskrift vi har brukt før og liker veldig godt.  Jeg sitter i kroken og taster på Macen min, gubben roper fra kjøkkenet «skal jeg legge den i ei glassform?» «hvilken temperatur?» «skal den stå midt i ovnen?» osv osv Hva med å LESE i oppskrifta?! Jeg sier jo ikke det, men har god lyst. Nå er dette egentlig et stort framskritt fra en del år tilbake da han kunne finne på å sette steika inn i ovnen samtidig som han satte på potetene. Halloooo! Hvor lang tid trodde han ei steik trengte? Jeg forteller egentlig ikke dette for å henge han ut, jeg synes selv det er litt morsomt (nå, ikke da). Og han er flink til å lage mat, noen ganger bare litt … ukonsentrert.

Vi er altså i full sving med høstens og vinterens matsesonger. Om noen uker skal jeg igjen ha sildebord, også med hyggelige mennesker jeg får energi av å være sammen med, nemlig 5 flotte damer fra kull 1970: Beryl, Jorunn, Marit, Randi og Torunn. Og neste helg skal vi gjøre noe som er blitt tradisjon de seinere år, nemlig teste årets pinnekjøtt sammen med sønnen og hans familie. Synes jeg ser lilleknerta gnager på et bein – neida, hun får nok noe annet, noe hun kan spise helt sjøl med fingrene. Det er det hun liker best.

Hva skal jeg så gyve løs på med energien min i ettermidddag? Det blir nok noe til fryseren, noe å tære på når energinivået går ned igjen. Ingen detaljer her, dette er da vel ikke facebook 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s