Deilig dag å være inne

16.11.12:  Et sabla vær ute, vind og piskende regn. Slike dager er man sjeleglad for at man har innendørs adgang til matbutikk og polet. Joda, bare å ta heisen så

Regnet pisker mot ruta og det er godt å være inne. Til høyre på bildet skimtes en diger heisekran. Den står nede på kaia i «Skarven»s bakgård og er med på å bygge det nye hotellet til Petter Stordalen.

langt ned den går og deretter er det en trapp videre ned så er man der. Kan gå på tøflene hvis jeg vil, men det ville vel se litt dumt ut? På grunn av beboere med rullator har vi også fått montert døråpner på ytterdørene. Så når jeg kommer lastet med mat og drikke til helga, slipper jeg å fomle med nøkler og ei tung dør – det er bare å holde brikken opp mot leseren et øyeblikk så glir døra opp av seg selv og jeg kan spasere inn med godsakene mine. Veldig bra.

Noe som ikke er fullt så bra er den storstilte utbyggingen av kjøpesentre på andre siden av øya. I går åpnet «nye Jekta» med 150 butikker (tror jeg det var) og folk strømmet til. Det har lenge vært bekymring for Tromsø sentrum og hvordan det skal gå med butikkene her etter alle nyetableringene på Langnes bak på øya. Avisene skriver om det jevnlig. I dag har avisa «Nordlys» et stort oppslag på første sia med krigstyper: «Sentrum tømmes!» Og inne i avisa er det et stort bilde av ei isete og sølete Storgate, som altså skal konkurrere mot de nye, flotte sentrene. Jeg bor i sentrum og forsøker å handle mest mulig her, men jeg må innrømme at når jeg balanserer bortover på issvullene på dårlig strødde fortau – da forstår jeg de som rømmer til Jekta. Skal nok dit jeg også av og til, av nysgjerrighet og dessuten er det faktisk en del ting man ikke får tak i i sentrum.

Nei, her må nok noe gjøres. Nyhetens interesse vil legge seg, men jeg tror nok folk vil trekke til innendørs handling seinere også. Der hjelper klimaet her godt på, tror jeg. Det første butikkene i sentrum må gjøre noe med, er åpningstidene sine. Dernest er det selvfølgelig prekært viktig at man kommer seg fram uten å brekke lårhalsen. Så er det noe med typen av butikker også, det gjelder å finne den riktige sammensetningen. Der har handelsstanden en jobb å gjøre og lykke til med den!

Avisa «Nordlys» sin forside i dag 16. november 2012. Ikke hyggelig å lese.

I dag er altså en perfekt dag å pusle i huset, drikke kaffe, høre litt på radio og nok en gang sende AFP en takknemlig tanke. Nyhetene er imidleritd ikke så oppløftende disse dager. Krig i Midtøsten nok en gang, lidelser på begge sider, skal det aldri ta slutt? Deprimerende greier altså. Stor bekymring for SAS som vakler på kanten av konkurs. Det jobbes intenst bak kulissene for en konkurs vil få store konsekvenser. Nå tenker jeg at om så skulle skje, vil det komme inn andre på markedet. For monopol vil vi absolutt ikke ha uansett hvilke bokstaver som står på flyene. Jeg er ikke optimistisk på SAS vegne, det er for mye å rydde opp i der i det lange løp og nå gjelder det vel det kortsiktige: Å redde stumpene så de får et pusterom og kan fly videre litt til.

Da er det straks tid for lunsj, deretter skal jeg lese litt mer i avisa, sy litt og så er det tid å starte på middagen. Sånn går no dagan – som en røyk!

God helg til alle som er innom her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s