Tredje sesong

02.10.12:  Vi har med friskt mot tatt fatt på den tredje av dette halvårets sesonger – nemlig ferskt lammekjøtt-sesongen. Grillsesongen ble avlyst og bærsesongen er unnagjort. Den resulterte i nesten null blåbær, littegranne jordbær, passe mengde molte, litt rørt rips, mye ripsgele og ganske mye trollkrem i frysen. Det er litt flaut å innrømme, men rognebæra som skulle bli rognebærgele gikk i søpla ….. Jeg har kokt tre runder med ripsgele og det ble bare for mye for meg å sette i gang igjen. Dessverre. Litt dårlig plass i kjøleskapet også.

Siste kvelden på sommerhuset var det en herlig fullmåne. Den kom snart fram fra skydekket sammen med en hærskare med stjerner og antydning til nordlys. Kan ikke bli bedre. Jeg er nokså månegal.

Et siste blikk på sommerhuset før vi kjører til kaia og tar båten. På gjensyn! Den røde pinnen er satt opp for at ikke snøskutere skal kjøre på fundamentet til det nye annekset og skade seg. Terrassebordet er godt surret fast til gelenderet, håper det overlever vinterstormene.

Så vi har startet lammekjøttsesongen. Startet den egentlig for noen dager siden på sommerhuset. Da hadde vi med oss en fersk lammebog som ble laget etter oppskrift fra Jamie Oliver: Jamies langtidsstekte lammebog. Mmmm snadder! Jeg synes altså bogen er bedre enn steika i de fleste tilfeller, synes den har mye mer smak. Nå er det endelig fårikål på gang! Gryta står til avkjøling og trenger bare å varmes opp i morgen – det er jo da den blir best.

Vi faller sakte, men sikkert til ro her heime. Lar det synke inn at sesongen for reiser til sommerhuset er over. Det er alltid veldig vemodig. Ser jeg huset igjen neste år? Man vet aldri. De hyggelige naboene Ingebjørg og Tormod er gamle – kommer vi til å se dem begge igjen? De vet ikke hva godt de skal gjøre for oss når vi bare lar dem. Vi har bare hyggelige naboer som jeg har kjent fra barndommen og er glad i. Det er vel der vemodet ligger. Huset greier seg nok. Og vi synes begge at det er litt godt når vi ikke lenger skal planlegge, handle, reise de fleste onsdager. Det innrømmer vi.

I dag har vi vært skikkelig «urbane» – spist sushi til kvelds 🙂 Vi har også vært ute og shoppet til barnebarnet. Vi må jo ha noen leker til henne når hun kommer innom eller hvis vi får passe henne litt,  og det har vi kjøpt nå. Veldig fornøyd med det, håper hun også blir det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s