På tampen

29.09.12:

Det er 5,4 grader ute, en ganske frisk vind fra sørøst og hvite topper på fjellene på den andre siden av fjorden. Jada, det er ingen tvil: Vinteren nærmer seg raskt. Vi er på sommerhuset og gjør det klar til å bli «vinterhus». Dvs. vinterhus for oss blir det ikke for vi er ikke her om vinteren. Så det handler om å tømme fryseboksen, varmtvannsberederen og kjøleskapet. Det er egentlig ganske så avslappende å være her på denne tiden av året for det er så lite «må gjøre» i bakhodet. Bærsesongen er over så bærtur slipper man å tenke på. Poteten er tatt opp. Båtene er satt inn. Det har med andre ord roet seg på «arbeidsleiren». Til gjengjeld legger vi mange planer for neste sesong. Høyt opp og langt fram … Fint å ha planer. Noen av dem skal få modne over vinteren. Det kan være lurt for kanskje viser det seg at de var for «luftige» og dermed fordamper med tiden.

Fra nå skal vi bare nyte høsten – det som er igjen av den – i heimen i byen. Vi må skynde oss å få unna fårikålsesongen slik at sildesesongen kan starte, tror jeg! Et og annet foregår det jo på kulturfronten også. Og de travle damene fra «kull 1970» prøver å synkronisere kalenderene sine slik at vi kan finne tid til å møtes igjen. Det ser ikke ut til å bli så lett. Alle er travelt opptatt med sine egne liv. Før eller sia klaffer det vel, vi vil jo så gjerne.

Høstfarger på bjørkespirea. Foto: J.K. Bless

En høstlig bukett til deg, Torill. Gratulerer med dagen!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s