Bare Tromsø

27.09.12

Tromsø – den eneste! Ja, dette er saken i dagens Nordlys om gjengangeren «IKEA til Nord-Norge«. Nå kan vi altså trygt slå fast: IKEA til Tromsø! Det er det som gjelder. Etter at det har drøyet med etableringen i nord, har det kommet fram at IKEA nøler på grunn av tomteprisene i ishavsbyen. De må jo ha lønnsom drift uansett hvor de etablerer seg, luft og kjærlighet er ikke nok. Det har ført til at diverse omkringliggende kommuner har kommet på banen med fagre løfter om rimelig tomt til møbelgiganten. Nå er den ballen lagt død av IKEA selv. Tromsø er stedet har de slått endelig fast.

Og apropos kjærlighet – sjelden har vel en bedrift vært så velkommen og så ønsket noe sted som denne. Det har vært underskriftskampanjer på nettet for å få IKEA nordover, det har vært organiserte turer til nærmeste IKEA, det har vært det ene avisoppslaget etter det andre i årenes løp. Til slutt var det Tromsøs forrige ordfører Arild Hausberg som fikk stå for denne gladsaken: IKEA kommer!

Er det bare vi nordlendinger som er så gale etter IKEA? Neppe. Bedriften går så det suser uansett hvor den etablerer seg. Sjøl er jeg veldig fan av IKEA og ser fram til at de materialiserer seg i nærområdet. Jeg forstår ikke helt hvor de skal få plass hen med de arealbehov de har for varehuset sitt og for parkering, for ikke å snakke om trafikken de vil generere. På Langnes er det kaotisk nok fra før. Dette blir interessant.

Anyway – jeg hiver meg på bølgen og sier et ektefølt «velkommen». Snart!

En del av vårt IKEA kjøkken på sommerhuset. Vi er godt fornøyd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s