Huslige sysler

17.09.12:  Kvelden i kveld har i sin helhet vært viet huslige sysler, nærmere bestemt koking av ripsgele. I fjor ble gelèen mislykket og jeg tror det var fordi bæra var for moden og dermed inneholdt for lite pektin. Pektin er det stoffet som gjør at safta blir gele, har jeg forstått, sammen med sukkeret. Det er ganske morsomt å holde på med slike ting innimellom, synes jeg, og jeg tror for min egen del det henger sammen med variasjon. Noen ganger driver jeg med «digitale sysler» – mye på jobb selvsagt – og noen ganger med mer matnyttige ting som … ja, ripsgelè.

Altså – ripsen var passe moden og jeg høstet mesteparten for å få gelè. Det er enda noe igjen og hvis småfuglene ikke forsyner seg for mye, kan vi enda høste litt til en klatt syltetøy eller to. I kveld tilberedte jeg ca. halvparten først, men da jeg så at det ble bra gelè var jeg bare nødt til å koke resten også selv om hele kvelden forsvant til det.  Så må jeg runde av med å oppdatere oppskriften jeg har på nett (oppskriftblogg) slik at jeg har med meg erfaringene til neste år. Det er viktig.

I morgen er det teater, gleder meg veldig, «Les Miserables» på Hålogaland Teater. Fått strålende kritikker og musikken er flott så det ser vi fram til.

Råvarene – rips i mengder.

Ferdig produkt – deilig ripsgelè.

 

5 tanker om “Huslige sysler

 1. Namm så deilig dette så ut! Fikk utrolig lyst på!

  Jeg kommer aldri så langt som til å koke ripsgelé. Det blir som regel bare rørte rips her. 😉 Og ripssild – men den er jeg så heldig å få, og lager jeg ikke selv. Hvor er oppskriftsbloggen din, Janne?

  Camilla

 2. Hei Camilla.
  Så hyggelig at du orker å kommentere ..
  Opskriftsbloggen – tja, den er «under utvikling», kan man si 🙂 Det er bare en praktisk måte å samle oppskrifter jeg enten har prøvd og liker, eller som jeg har lyst til å prøve. Da har jeg dem tilgjengelig uansett hvor jeg er og hvis noen vil ha ei oppskrift er det raskt å finne og evt. printe ut. Ikke n oen matblogg i den forstand altså.

  I sommer laget jeg bringebærmoussekaka som du har i ditt prosjekt og pyntet den slik du hadde gjort. Jeg har passet på å skrive at det er din ide med pynten, syns den var flott.

  Vh,
  Janne

  • Ja, sild er så godt! – Her har du lenke til ripssilden som mamma og pappa lager!

   http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/ripssild-sildesalat-og-tomatsild-1337515.html

   Jeg følger med her, men jeg er ikke så flink til å legge igjen spor etter meg bestandig…. 😉 Veldig hyggelig at du finner noe av kakeinspirasjon inne hos meg, og veldig hyggelig (men alldeles ikke nødvendig) at du forteller at du fant det der. Jeg er stadig ute på jakt etter nye ideer og kikker både her og både der, så mine ideer er neppe så orginale, selv om de godt kan føles sånn når man står og kokkelerer… 😉

   Ønsker deg en fin kveld.
   Camilla

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s